Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεγάλη διεθνής διάκριση για τις πράσινες δραστηριότητες του

Πρόκειται για τη μοναδική ελληνική εταιρεία που βρέθηκε στη λίστα Carbon Clean200 των Corporate Knights και As You Sow.

Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι φέτος η μοναδική ελληνική εταιρεία της λίστας Carbon Clean200, η οποία περιλαμβάνει τις 200 εταιρείες με τα μεγαλύτερα έσοδα από πράσινες δραστηριότητες, σε διεθνές επίπεδο.

Η λίστα, η οποία δημοσιεύεται σε ετήσια βάση από την Corporate Knights, εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάλυση θεμάτων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, και την As You Sow, οργάνωση που παρεμβαίνει ως activist investor σε γενικές συνελεύσεις μετόχων για θέματα ESG, αποτελεί μια ξεχωριστής σημασίας διάκριση για την περιβαλλοντική και εταιρική υπευθυνότητα. Η διάκριση αυτή έρχεται ως μία ακόμα αναγνώριση της επιχειρησιακής και επενδυτικής στρατηγικής και δέσμευσης της εταιρείας για ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον.

Ο Όμιλος καταλαμβάνει την 192η θέση, και είναι μία από τις 57 εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου που διακρίθηκαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη στη λίστα γίνεται μετά από αξιολόγηση 8.480 εταιρειών παγκοσμίως.

Η λίστα Carbon Clean200 καθιερώθηκε το 2016 και από τότε αξιολογεί και κατατάσσει ετησίως τις 200 μεγαλύτερες εταιρείες με βάση τα έσοδα της καθαρής οικονομίας. Για να είναι επιλέξιμη μια εταιρεία θα πρέπει να έχει έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων και πάνω από το 10% των συνολικών της εσόδων να προέρχεται από πράσινες δραστηριότητες.

Comments are closed.