Η Cosmote στοχεύει σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2025

Η COSMOTE στοχεύει σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στις εγκαταστάσεις της έως το 2025, αναγνωρίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη ζωή στον πλανήτη, αλλά και όλο το εύρος των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ταυτόχρονα, μέσα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα και τις ψηφιακές τεχνολογίες, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για τη μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικού άνθρακα και έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Οι δράσεις για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το πράσινο δίκτυο, στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων με την ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, και στις ICT υπηρεσίες με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα.

Νέοι στόχοι για την κλιματική αλλαγή

To 2021 ο Όμιλος ΟΤΕ δεσμεύτηκε να συνεισφέρει σε επίπεδο Ομίλου Deutsche Telekom στην επίτευξη νέων στόχων για την κλιματική αλλαγή, έτσι ώστε να φτάσει νωρίτερα σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα στοχεύει σε:

– Μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα από την κατανάλωση ενέργειας στις εγκαταστάσεις του έως το 2025. Περιλαμβάνονται οι εκπομπές από την κατανάλωση φυσικού αερίου, ντίζελ και βενζίνης καθώς και οι εκπομπές από την κατανάλωση ηλεκτρισμού.

– Mηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2040. Περιλαμβάνονται οι εκπομπές τόσο από τη λειτουργία του Ομίλου όσο και από την παραγωγή των προϊόντων έως και τη χρήση τους
από τους πελάτες.

– 100% χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κατανάλωση ηλεκτρισμού και για το μέλλον.

Ήδη, από το 2020 ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε το 100% κατανάλωσης ηλεκτρισμού να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σήμερα μιλάμε για ένα πράσινο δίκτυο – Green COSMOTE network – μέσω του οποίου παρέχει τις υπηρεσίες του. Οι συνολικές εκπομπές του Ομίλου μειώθηκαν κατά 85% το 2021 σε σχέση με το 2017.

Για να φτάσει ο Όμιλος ΟΤΕ σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα εστιάζει, μεταξύ άλλων, σε:

– Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
– Δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του.

– Χρήση προϊόντων και υπηρεσιών ICT με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Comments are closed.