Η ελληνική καινοτομία που αλλάζει την παγκόσμια αγορά καλλυντικών προϊόντων
Η ελληνική foodtech startup έχει προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς με πρωτοποριακές μεθόδους απομονώνει τα υπολείμματα του espresso, φυσικά και με μεγάλη δραστικότητα αντιοξειδωτικά της οικογένειας των πολυφαινολικών, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου αλλά και δεκάδες άλλες βιομηχανικές χρήσεις
Ο καφές ήταν ανέκαθεν ένα από τα χαρακτηριστικά προϊόντα κατανάλωσης στην Ελλάδα, άμεσα συνδεδεμένος με την
Το περιθώριο κέρδους στην αγορά του καφέ συνεχίζει να αποτελεί ισχυρό παράγοντα επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, στοχεύοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της κυκλικής και «πράσινης» οικονομίας με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, οι συνιδρυτές της Coffe-Eco, Αλέξης Πάντζιαρος και Μάριος Βλαχογιάννης εμπνεύστηκαν το 2016 την επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων καφέ espresso, προκειμένου να πάνε ένα βήμα παραπέρα το δημοφιλές προϊόν. Αξιοποιώντας τα υπολείμματα του καφέ για την απομόνωση φαινολικών ουσιών, η ομάδα της Coffe-Εco δημιούργησε ένα πλήρως αντιοξειδωτικό προϊόν με πάρα
πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου με χρήση
Από την πρωτοτυπία στην αναγνώριση της καινοτομίας

Coffe-Εco μπορεί να προσδώσει στις συνεργαζόμενες εταιρείες μοναδικά χαρακτηριστικά, πλέον της ενίσχυσης του δείκτη βιωσιμότητας της εκάστοτε επιχείρησης, μεταξύ των οποίων η υψηλή αντιγηραντική δράση στα τελικά προϊόντα, καθώς και μεγάλη προστασία από την ακτινοβολία UV. Επιπλέον, λόγω της προσεκτικά σχεδιασμένης αλυσίδας παραγωγής της Coffe-Εco, η τιμή πώλησης του προϊόντος της βρίσκεται έως και 30% κάτω από τις τιμές της αγοράς, ενώ συνοδεύεται με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές για εταιρείες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κλάδος των καλλυντικών, από τους μεγαλύτερους και πλέον αναπτυσσόμενους, σύμφωνα
με το τελευταίο report της L’Oreal, της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών, βρίσκεται σε μια φάση αναδιοργάνωσης με το βλέμμα προς «πράσινες» πρώτες ύλες και βιώσιμη παραγωγή,με την αγορά για πολυφαινολικά, τα οποία παράγονται από τα απόβλητα του καφέ espresso και προορίζονται για χρήση σε προϊόντα αντιγήρανσης και αντηλιακά, να κυμαίνεται στα 100 εκατ. ευρώ μόνο για τις ευρωπαϊκές αγορές και χωρίς να συνυπολογίζονται προϊόντα περιποίησης δέρματος και καθημερινής χρήσης.

Comments are closed.