Τα νησιά της Αττικής παίρνουν «άριστα» σε επιδόσεις ανακύκλωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ μόνο για τον Ιούλιο του 2022 συγκεντρώθηκαν  8 τόνοι  ανακυκλώσιμων υλικών από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών που κατοικούν στα νησιά της Αττικής στο Πρόγραμμα ανταποδοτικής Ανακύκλωσης THE GREEN CITY της Περιφέρειας  Αττικής και του ΕΔΣΝΑ.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ μόνο για τον Ιούλιο του 2022 συγκεντρώθηκαν  8 τόνοι  ανακυκλώσιμων υλικών από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης THE GREEN CITY, που διενεργείται κατά το τελευταίο έτος στην Αττική και στους 66 Δήμους, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, κερδίζουν πόντους «The Green City». Οι πολίτες μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr και να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Ανακύκλωσης. Με την εγγραφή βλέπουν τις περιοχές στις οποίες γίνεται η συλλογή και επιλέγουν αυτή που εξυπηρετεί. Αφού παραδοθούν τα προϊόντα προς ανακύκλωση και ζυγιστούν, πιστώνονται στην κάρτα του πολίτη οι πόντοι που αναλογούν, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει στο συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο συνεργατών του προγράμματος. Η διαδικασία της εγγραφής γίνεται στην κινητή μονάδα, μέσα από την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr ή το mobileapp THE GREEN CITY.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σχολίασε σχετικά:

«Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους πολίτες των νησιών της Αττικής μας που ειδικά μέσα στην τουριστική περίοδο έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και στηρίζουν θερμά το πρόγραμμα μας The Green City, ενισχύοντας την ανακύκλωση στον τόπο κατοικίας τους. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως στο δρόμο για να κάνουμε την Αττική, «πράσινη» Περιφέρεια-Πρότυπο, οι πολίτες είναι οι πιο ισχυροί μας συμπαραστάτες. Όλοι μαζί αναπτύσσουμε μια συμμαχία ευθύνης και ως  ενεργοί πολίτες συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από την ανακύκλωση τα οφέλη μπορεί να είναι πολλαπλά, για το περιβάλλον, την υγεία, την οικονομία και για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Κάνοντας ανακύκλωση γινόμαστε ο συνδετικός κρίκος μιας ισχυρής αλυσίδας μέσω της οποίας στοχεύουμε να κάνουμε την Αττική μια  πράσινη Περιφέρεια.  Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, τους Αντιπεριφερειάρχες, τα στελέχη της Περιφέρειας και τους εθελοντές που εργάζονται συστηματικά προκειμένου η γνώση της ανακύκλωσης να γίνει κτήμα των νέων και του συνόλου των πολιτών μας. Συνεχίζουμε».

Η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη τόνισε σχετικά:

«Τα εύσημα ανήκουν στους πολίτες  και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μέσα από αυτή τη δράση  γινόμαστε κρίκοι της αλυσίδας που προωθεί την αγάπη για το περιβάλλον και την οικολογία. Κερδίζουμε έτσι το μεγάλο στοίχημα ώστε να αφήσουμε στην νέα γενιά ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. Συνεχίζουμε τις οργανωμένες δράσεις ανακύκλωσης ώστε το γαλανό χρώμα των ακτών των νησιών μας να συνδυάζεται με το πράσινο χρώμα της βιωσιμότητας».

Comments are closed.