Εξοικονόμηση ενέργειας και άνεση με το Smarthink της «Φυσικό Αέριο»

H εγκατάσταση του 1ου smart home οικοσυστήματος έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα φέρνει κατά μέσο όρο 19,8% όφελος στην κατανάλωση για  μια τετραμελή οικογένεια.

Ο όρος «έξυπνο σπίτι ή smart home» χρησιμοποιείται στο… trendy λεξιλόγιο της εποχής τα τελευταία χρόνια. Για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, όμως, μοιάζει να απέχει πολύ ακόμη η μέρα που το smart home θα μεταφραστεί σε κάτι εύκολο και προσβάσιμο για την καθημερινότητα και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Αυτό, τώρα, αλλάζει. Διότι αποδεικνύεται ότι η εγκατάσταση του 1ου smart home οικοσυστήματος έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα φέρνει κατά μέσο όρο 19,8% όφελος στην κατανάλωση για  μια τετραμελή οικογένεια. Η εξειδικευμένη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – AI) της νέας υπηρεσίας Smarthink από τo «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», είναι τόσο προηγμένη που οδηγεί σε απόσβεση του κόστους εγκατάστασης σε μόλις 8 μήνες.

Το Smarthink -που απευθύνεται στο σύνολο των οικιακών καταναλωτών, ανεξαρτήτως του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειαες που έχουν επιλέξει- αξιοποιεί τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης για να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση, εξοικονομώντας χρήματα και, ταυτόχρονα, χρόνο για τους χρήστες του.

Παρακολουθώντας την κατανάλωση, κάθε στιγμή

Η εφαρμογή (app) Smarthink, που διατίθεται δωρεάν τόσο από το Google Play Store όσο και από το Apple Store, παρακολουθεί διαρκώς την κατανάλωση ενέργειας και, με βάση την τιμή της κιλοβατώρας που έχει επιλέξει ο καταναλωτής, προβαίνει σε εκτίμηση για το ύψους του επόμενου λογαριασμού ρεύματος. Με τον τρόπο αυτό, το νοικοκυριό έχει τη δυνατότητα να θέτει συγκεκριμένους στόχους και να προσαρμόζει ανάλογα τις καταναλώσεις του, υιοθετώντας μάλιστα τις προτάσεις της υπηρεσίας ώστε να εφαρμόζει διαρκώς καινούριες μεθόδους εξοικονόμησης.

Άνεση και δυνατότητες, πέρα από κάθε φαντασία

Εξίσου εντυπωσιακές είναι, όμως, οι δυνατότητες που προσφέρει το Smarthink και στον τομέα της άνεσης. Αξιοποιώντας τις έξυπνες συσκευές, μέσω της εφαρμογής στο κινητό και του ΑΙ τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει, η υπηρεσία προσαρμόζεται κάθε στιγμή στις συνήθειες και ανάγκες του χρήστη της, κάνοντας τη ζωή του πιο εύκολη και πιο οικονομική. Ας δούμε μόνο δύο από τα πολλά παραδείγματα:

  • Όταν έρθει η ώρα για τη βραδινή ταινία, το Smarthink θα ρυθμίσει τον κατάλληλο φωτισμό και θα επιλέξει την ιδανική θερμοκρασία σύμφωνα με τις προτιμήσεις του συγκεκριμένου νοικοκυριού.
  • Όταν η οικογένεια λείψει για διακοπές, αντί να αφήσει κάποια φώτα διαρκώς ανοιχτά, το σύστημα μπορεί να αναβοσβήνει τις έξυπνες λάμπες, σύμφωνα με το χρονοπρόγραμμα που θα ορίσει ο χρήστης, για να δείχνει ότι το σπίτι δεν είναι άδειο.

Απλή και εύκολη εγκατάσταση

Το Smarthink από το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» ξεχωρίζει από κάθε άλλο σύστημα smart home, χάρη στην εξελιγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη που εφαρμόζει. Έχει δομηθεί ειδικά ώστε να εξυπηρετεί όλους τους οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως παρόχου, αρκεί να προχωρήσει κανείς σε μια πολύ απλή εγκατάσταση για να απολαύσει τα πλεονεκτήματά του.

Το Starter Kit του Smarthink περιλαμβάνει 4 έξυπνες συσκευές όπως Έξυπνο Διακόπτη Θερμοσίφωνα, Έξυπνο Θερμοστάτη Αφής, Gateway και Έξυπνο Μετρητή Κατανάλωσης, που δημιουργούν ένα πλήρως λειτουργικό οικοσύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και έξυπνης διαχείρισης. Το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» προτείνει επιπλέον έξυπνες συσκευές που προσθέτουν ακόμη περισσότερες ευκολίες: Έξυπνη πρίζα, Έξυπνος Αισθητήρας Χώρου , Έξυπνη Λάμπα, Έξυπνο Χειριστήριο κλιματιστικού, Αισθητήρας Πόρτας/Παραθύρου.

Comments are closed.