Ο Διονύσης Ανδρωνάς νέος Γενικός Διευθυντής της EDPR Ελλάδος

Χάρη στην πλούσια εμπειρία του, αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα των ΑΠΕ, αλλά και στη γενικότερη ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

Η EDPR Ελλάδος ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη διοικητική της ομάδα. Ο Διονύσης Ανδρωνάς, πρώην επικεφαλής του τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας, αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Damian Rodriguez Prado.

Ο κ. Ανδρωνάς εντάχθηκε στο δυναμικό της EDPR Greece το 2020, διαθέτοντας εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει αποκτήσει ευρεία εμπειρία σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων, από τα αρχικά στάδια ανάπτυξης έως τη λειτουργία. Πριν από την EDPR, έχει εργαστεί στην Μυτιληναίος Α.Ε. και σε άλλες καταξιωμένες εταιρείες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε διάφορες θέσεις. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Intelligent Control από το Πανεπιστήμιο John Moores του Liverpool (Ηνωμένο Βασίλειο) και πτυχίου BEng Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Aston του Birmingham (Ηνωμένο Βασίλειο).

Έχοντας διευρυμένη γνώση, τόσο της ίδιας της εταιρείας, όσο και του τομέα των ΑΠΕ, θα επιχειρήσει από τη νέα του θέση να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της εταιρείας σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και να συμβάλει ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση που συντελείται στην Ελλάδα.

Ο Διονύσιος Ανδρωνάς θα αναλάβει τη διαχείριση όλων των λειτουργιών της εταιρείας στην ελληνική αγορά, εστιάζοντας στη διατήρηση της επιτυχημένης πορείας της, στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, καθώς και στην ανάδειξη της θετικής συμβολής των ΑΠΕ όχι μόνο στον ενεργειακό, αλλά και τον οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα.

Επ’ ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ο κ. Ανδρωνάς σημειώνει: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το νέο μου ρόλο στην ομάδα της EDPR Ελλάδος και την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεχίσω να υποστηρίζω την επιτυχημένη της πορεία. Είναι γεγονός ότι ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εξελίσσεται συνεχώς. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε να αναπροσαρμοζόμαστε διαρκώς, προκειμένου, ανά πάσα στιγμή, να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις στρατηγικές και τεχνολογικές απαιτήσεις της αγοράς. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω με αποφασιστικότητα τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μου».

Η EDPR, η οποία μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνου του 2022, παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη δεδομένης της μεγαλύτερης εγκατεστημένης ισχύος της σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόρροια αυτού είναι ένα EBITDA ύψους 1,482 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη της τάξεως των 416 εκατ. ευρώ. Από τη νέα του θέση, ο κ. Ανδρωνάς θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διασφάλιση της ανοδικής αυτής πορείας και σε τοπικό επίπεδο καθώς και για την επίτευξη του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για την ελληνική αγορά, το οποίο εκτείνεται μέχρι το 2025 με διάφορα έργα συνολικής ισχύος που αγγίζουν τα 500MW και επενδύσεις ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Comments are closed.