Nord Stream: Επιβεβαιώνεται το σαμποτάζ, εντοπίστηκαν ίχνη εκρηκτικών

«Η ανάλυση που έχει γίνει τώρα δείχνει ίχνη εκρηκτικών σε πολλά από τα αντικείμενα που έχουν ανασυρθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σουηδική εισαγγελική αρχή.

Ίχνη από εκρηκτικά εντοπίστηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας, κατά τις οποίες επιβεβαιώνεται το σενάριο της δολιοφθοράς.

«Η ανάλυση που έχει γίνει τώρα δείχνει ίχνη εκρηκτικών σε πολλά από τα αντικείμενα που έχουν ανασυρθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σουηδική εισαγγελική αρχή. «Η έρευνα είναι πολύ περίπλοκη και συνολική. Η συνεχιζόμενη εξέταση θα καθορίσει αν μπορούν να ταυτοποιηθούν ύποπτοι», προστίθεται.

Το γραφείο του εισαγγελέα Ματς Λιούνκβιστ, ο οποίος έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για την καταστροφή των αγωγών, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το θλιβερό περιστατικό.

Η Δανία, η Σουηδία και η Γερμανία ερευνούν το πως ξεκίνησαν οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, ανοικτά των ακτών της Δανίας και της Σουηδίας. Η Ρωσία προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες στη Δύση, ενώ η Ευρώπη έκανε λόγο για πράξη δολιοφθοράς.

Comments are closed.