Linde: Ξεκινά την παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου στην Ελλάδα

Η εταιρεία έχει λάβει «Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου» από την TÜV SÜD.

Η Linde Hellas ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτρόλυση διαλύματος KOH. Η εταιρεία έχει λάβει «Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου» από την TÜV SÜD.

Το πράσινο υδρογόνο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενεργειακή μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία και περιβάλλον, καθώς και για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών των χωρών. Το ενδιαφέρον για λύσεις πράσινου υδρογόνου αυξάνεται σημαντικά σε βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Όλο και περισσότερες χώρες θέτουν φιλόδοξους στόχους ουδετερότητας άνθρακα και αναζητούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν τους στόχους αυτούς. Το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα.

Η Linde δραστηριοποιείται σε όλη την αλυσίδα αξίας από την ενεργειακή πηγή έως την κατανάλωση, παρέχοντας λύσεις για τη χρήση του υδρογόνου στη βιομηχανία και την αυτοκίνηση.

Comments are closed.