DIGISEC: Τι γνωρίζουμε για την «πράσινη» Startup της χρονιάς

Η νεοφυής επιχείρηση παράγει το Bird Monitoring Syste, το οποίο είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες που συνδυάζει υλισμικό υψηλής τεχνολογίας και λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα Βραβεία «Startup of the year» και «Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου» στον διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022 κέρδισε η εταιρεία DIGISEC. Η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Ο συνιδρυτής και COO της DIGISEC, Γιώργος Διακομανώλης, παρέλαβε το βραβείο της «Νεοφυούς Επιχείρησης της χρονιάς» από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, το «Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου» από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα, καθώς και χρηματικό έπαθλο αξίας τριάντα χιλιάδων ευρώ.

Τα Βραβεία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, των υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ. Χρίστου Δήμα και Γιάννη Τσακίρη, της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα, του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιου Κυριαζή, εκπροσώπων των Επίσημων και Θεσμικών Υποστηρικτών του Elevate Greece, εκπροσώπων των Ερευνητικών Κέντρων και του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

Οι νικήτριες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα αξίας μεγαλύτερης των 200 χιλιάδων ευρώ καθώς και με υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας από το σύνολο των Επίσημων Υποστηρικτών του Elevate Greece.

Tο Bird Monitoring System που παράγει η νικήτρια εταιρεία DIGISEC, είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες που συνδυάζει υλισμικό υψηλής τεχνολογίας και λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης και προστατεύει την άγρια πανίδα γύρω από τα αιολικά πάρκα. Έχει εγκατασταθεί σε περισσότερα από 40 αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Γερμανία και την Γαλλία, ενώ έχει εγκατασταθεί και στο πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Μεσογείου, στο Taranto της Ιταλίας.

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:

«Αυτά τα 3,5 χρόνια η Ελλάδα είναι σε ρυθμό ανόδου δαπανών για την έρευνα και την καινοτομία, η πρώτη σε ταχύτητα χώρα στην Ευρώπη, ενώ πρώτη είναι και στο ποσοστό των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε επενδύσεις καινοτομίας τα τελευταία χρόνια. Έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας μία ζώσα κοινότητα καινοτομίας, στην οποία εργάζονται πάνω από 7.000 επιστήμονες και ερευνητές. Έχουμε ήδη τις πρώτες εταιρείες που εξαγοράζουν μεγαλύτερες εταιρείες, έχουμε εταιρείες που λαμβάνουν χρηματοδότηση από διεθνείς επενδυτές. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται. Και όλοι εσείς σ’ αυτήν την αίθουσα είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της μεταμόρφωσης και οι νικητές των βραβείων είναι τα παραδείγματα προς μίμηση αυτής της μεταμόρφωσης».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Το Elevate Greece αποτελεί σήμερα ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο συνδέει τα κομμάτια του οικοσυστήματος και αποσκοπεί στο να παρέχει διαρκώς περισσότερα κίνητρα στους νέους επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες ώστε αυτοί να δημιουργούν και να γίνονται ολοένα ανταγωνιστικότεροι σε υπερεθνικό επίπεδο από την Ελλάδα. Τα βραβεία του Elevate Greece έχουν ήδη καθιερωθεί και αποτελούν έναν σταθερό θεσμό που επιβραβεύει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα γενικότερα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους νικητές, αλλά και στους Επίσημους Υποστηρικτές που στηρίζουν έμπρακτα το οικοσύστημα καινοτομίας και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξή του».

Ο συνιδρυτής και CΟΟ της DIGISEC, που κέρδισε το βραβείο «Νεοφυής Επιχείρηση της χρονιάς», Γιώργος Διακομανώλης, δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε πολύ περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επιτροπή μας επέλεξε σαν την Νεοφυή Επιχείρηση της χρονιάς, αλλά και για το βραβείο περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της DIGISEC και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα και το υπουργείο Ανάπτυξης για την έμπρακτη στήριξη του στην νεοφυή επιχειρηματικότητα».

Comments are closed.