Gerobo: Η νέα cleantech πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα για τα κέντρα Logistics

Στο πλαίσιο πρώτου Southeastern Europe Cold Chain Conference η εταιρεία παρουσίασε και 2 νέες καινοτόμες drone λύσεις για δάση και υποδομές

H Gerobo συμμετείχε στο 1st Southeastern Europe Cold Chain Conference που έγινε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Marriott Hotel. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics σε συνεργασία με τον Αμερικάνικο Φορέα Global Cold Chain Alliance (GCCA) και τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας (ΟΚΑΑ) και άλλων επιστημονικών φορέων και εκπροσώπων της αγοράς.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Γερολυμάτος, CEO της Gerobo, αναφέρθηκε στις προκλήσεις των κέντρων logistics σε ότι αφορά την παραγωγική τους διαδικασία με AMR’s ή AGV’s ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην χρήση των νέων ρομποτικών συστημάτων καθαρισμού. «Η αυτονομία και συνεργατικότητα των cleaning cobots απαιτεί σωστή εκπαίδευση, ορθή χρήση από το εκπαιδευμένο προσωπικό. Τα ρομπότ πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας που απαιτούνται από τους οργανισμούς ενώ το collaborative μοντέλο που προτείνουμε φέρνει πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα που απασχολεί τις επιχειρήσεις και δεν είναι άλλο από την δυσκολία εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα καθαριότητας. Από την άλλη πλευρά, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του υφιστάμενου ή νέου ανθρώπινου δυναμικού με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων καθιστά την επιχείρηση πιο παραγωγική και σίγουρα πιο αποτελεσματική. Τα ρομπότ εκπληρώνουν κουραστικές και βαρετές εργασίες δίνοντας στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να απασχολούνται με πιο σημαντικά καθήκοντα στην καθημερινότητά τους».

i-Forester και i-Inspector – Καινοτόμες Drone εφαρμογές με τεχνολογίες αιχμής

Η Gerobo, σε συνέχεια της τιμητικής βράβευσης για την καλύτερη καινοτόμα ιδέα με drone τεχνολογίες στην κατηγορία «Πρόληψη και Προστασία Δασών», που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με την υποστήριξη του Elevate Greece, δημιούργησε δύο νέες Drone υπηρεσίες σε συνεργασία με κορυφαίο ευρωπαϊκό κατασκευαστή Drones. Η πρώτη αφορά στα Δάση με τεχνολογίες Map, View και Cargo ενώ η δεύτερη σε Ιnspection υποδομών.

O Γιάννης Αλέξης, Director of Manufacturing Strategy εξηγεί πως: «Ξεκινήσαμε μια παγκόσμια έρευνα τεχνολογίας το τελευταίο 10μηνο σε Drones, λογισμικά, περιφερειακά και αποφασίσαμε να ‘κινήσουμε’ 2 λύσεις που βλέπουμε ότι μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες και αρκετά καινοτόμες κατευθύνσεις. Προσθέσαμε τη δική μας τεχνογνωσία από τους συναδέλφους σε Αγγλία, Βέλγιο και Ελβετία και ετοιμάσαμε δύο ακόμα λύσεις μετά το security και patrolling για τη Βιομηχανία και τα κέντρα Logistics, για τα Δάση και τις Υποδομές. Η προετοιμασία μας έχει τελειώσει, η εξέλιξη των λύσεων συνεχίζεται και με τοπικούς συνεργάτες και μαζί σας μοιραζόμαστε τις δύο νέες λύσεις i-Forester και i-Inspector».

Comments are closed.