Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia 2023

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 31 Μαρτίου 2023

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 13ο εθνικό διαγωνισμό για τη δημιουργία οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής, Ecotrophelia 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ).

Ο ΣΕΒΤ διοργανώνει από το 2011 τον διαγωνισμό Ecotrophelia, που έχει καταστεί θεσμός, με μεγάλη απήχηση και σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους νέους φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, να αναδείξουν το δημιουργικό τους πνεύμα και τις καινοτόμες προτάσεις τους, δημιουργώντας επιπλέον μια πηγή ιδεών για τη Βιομηχανία.

Δικαίωμα συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό έχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι θα αναπτύξουν το δικό τους καινοτόμο προϊόν διατροφής, που θα παρουσιάζει οπωσδήποτε στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 5 βραβεία:

  • Το Χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ
  • Το Αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200 ευρώ
  • Το Χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ
  • Το Βραβείο καλύτερης παρουσίασης, με χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ
  • Το βραβείο καλύτερου πλάνου μάρκετινγκ & εμπορίας, με χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης “Anuga” στην Κολωνία. Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Για τη συμμετοχή στον εθνικό διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

  • Παρασκευή 31η Μαρτίου 2023: Υποβολή φόρμας συμμετοχής
  • Παρασκευή 19 Μαΐου 2023: Υποβολή αναλυτικού τεχνικού φακέλου.
  • Η αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων προϊόντων και η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023.

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έγγραφα του διαγωνισμού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ.

Comments are closed.