Στις 100 πιο «πράσινες» εταιρείες του κόσμου η Schneider Electric

Η εταιρεία κέρδισε μια θέση στη λίστα Corporate Knights για 12η συνεχή φορά

Μια θέση στη φετινή λίστα Corporate Knights για τις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως κέρδισε για 12η συνεχή φορά η Schneider Electric.

Οι ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας όσον αφορά στις δεσμεύσεις της για την κλιματική αλλαγή και την κοινωνία, όπως τα έσοδα και οι επενδύσεις, η ποικιλομορφία των φύλων και  η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας, συνέβαλαν στην ανάδειξή της ως ηγέτη στον ετήσιο δείκτη που καταρτίζει η ερευνητική ομάδα Corporate Knights. Η ενδελεχής αξιολόγηση γίνεται από δημόσιες επιχειρήσεις με έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Schneider Electric είναι η μόνη στην κατηγορία της που κατατάσσεται κάθε χρόνο, από το 2012, στη συγκεκριμένη λίστα, ενώ την πρώτη θέση είχε λάβει και το 2021. 

Η Schneider Electric έχει επίσης διακριθεί για τη διαρκή δέσμευσή της σε θέματα ESG και τις βέλτιστες πρακτικές της, από την εταιρεία Standard & Poor’s, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CDP και την Moody’s ESG Solutions. Επιπλέον, η στρατηγική της για την κλιματική αλλαγή και η δέσμευσή της για περιβαλλοντική διαφάνεια ήταν από τις πρώτες που επικυρώθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο Corporate Net-Zero Standard της SBTi στα μέσα του 2022.

Παράλληλα, η Schneider Electric βρίσκεται ανάμεσα στις 19 εταιρείες που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση Terra Carta Seal, η οποία αφορά εταιρείες που προωθούν την καινοτομία και επιδεικνύουν μια δυναμική στις αγορές παγκοσμίως. Το βραβείο Seal αποτελεί μέρος του Sustainable Markets Initiative, που ο Βασιλιάς Κάρολος Γ‘ θέσπισε τον Ιανουάριο του 2021, όταν ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας, για να παρακινήσει τον ιδιωτικό τομέα να αναλάβει πιο επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή. 

«Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό για εμάς, να ξεκινάει η νέα χρονιά με ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα», δήλωσε η Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy & Sustainability Officer της Schneider Electric. «Αποδεικνύει ότι η συνέπεια και οι δεσμεύσεις μας έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι εταιρείες όπως η Schneider Electric, κάνουν τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα», συμπλήρωσε σχετικά.

Comments are closed.