Η Energy Aspects εξαγόρασε την ελληνική AI Startup, OilX

Η νεοφυής εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων ενέργειας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη

Έχουμε ένα νέο εξαιρετικά σημαντικό exit στην ελληνική Startup σκηνή, καθώς μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής συμβουλών στον τομέα της ενέργειας, η Energy Aspects, εξαγόρασε την OilX, πρωτοπόρο στην ανάλυση δεδομένων ενέργειας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει τις γνώσεις της Energy Aspects, καθώς η τεχνολογία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο της OilX συμπληρώνει την ανάλυση της Energy Aspects. Η OilX, με τη σειρά της, θα επωφεληθεί από τα ιδιόκτητα σύνολα δεδομένων της Energy Aspects και τους παγκοσμίου επιπέδου ειδικούς σε θέματα ενέργειας, και έχει την πρόθεση να στελεχώσει με περισσότερο κόσμο την ομάδα που διατηρεί στην Ελλάδα.

Ποια είνα η OilX

H OilX ιδρύθηκε το 2018 από τον Dr. Florian Thaler με την υποστήριξη της Signal Group κι έχει σήμερα γραφεία στην Αθήνα, το Λονδίνο και τη Βιέννη. Η OilX συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη, δορυφορικά δεδομένα, ναυτιλιακά δεδομένα και στατιστικές από τελωνεία κι επίσημους φορείς για να παρέχει στους χρήστες της μια ακριβέστερη εικόνα της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας προσφέροντας ένα ψηφιακό δίδυμο της αλυσίδας εφοδιασμού σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα καλύπτει όλα τα στοιχεία της αλυσίδας εφοδιασμού ενέργειας, από την παραγωγή έως την κατανάλωση, από τα κοιτάσματα και το δεξαμενόπλοιο ή τον αγωγό μέχρι το σημείο όπου φτάνει και μεταφέρεται στα διυλιστήρια. Η γκάμα προϊόντων της OilX σήμερα καλύπτει αργό πετρέλαιο, διυλισμένα προϊόντα, βιοκαύσιμα και NGL. Επιπλέον, το WhatsApp bot της εταιρείας επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν μια άμεση απάντηση σε ερωτήματα σχετικά με ολόκληρο το παγκόσμιο ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης πετρελαίου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την OilX στην ομάδα μας και είμαστε αισιόδοξοι για τις πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτή η εξαγορά», δήλωσε η Dr. Amrita Sen, συνιδρύτρια και Διευθύντρια Έρευνας στην Energy Aspects. «Με την OilX να γίνεται μέρος της Energy Aspects, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας όχι μόνο προβλέψεις και πληροφορίες για τις κορυφαίες αγορές ενέργειας, αλλά και την ακριβέστερη εικόνα των κινήσεων της αγοράς».

«Πάντα θαύμαζα την Energy Aspects ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του κλάδου στην ενεργειακή ανάλυση», δήλωσε ο Florian Thaler, Διευθύνων Σύμβουλος της OilX. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να γίνουμε μέρος της Energy Aspects και να συνδυάσουμε την τελευταία λέξη της ΑΙ τεχνολογίας με κορυφαίους αναλυτές για να παράγουμε πληροφορίες υψηλής ποιότητας για τους πελάτες μας».

Η Energy Aspects ιδρύθηκε το 2012 από τους Dr. Amrita Sen, Fredrik Fosse και Richard Bronze για να καλύψει την ανάγκη για έγκαιρη, ανεξάρτητη έρευνα στην αγορά ενέργειας. Πάνω από 500 οργανισμοί βασίζονται στην ευρεία γκάμα προϊόντων της Energy Aspects. Έχει την έδρα της στο Λονδίνο με επιπλέον γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Χιούστον, τη Σιγκαπούρη, το Τόκιο και την Ινδία. Η εξαγορά της OilX από την Energy Aspectsαποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας και ακολουθεί την εξαγορά της Medley Global Advisors το 2020 και μια στρατηγική επένδυση από την Summit Partners το 2022.

Comments are closed.