AGRIFOOD EXPORTS 360°: Υλοποιείται για 4η χρόνια από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών αλλά και παραγωγούς που επιθυμούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις αγορές του εξωτερικού

Το AGRIFOOD EXPORTS 360° είναι το πρώτο εξειδικευμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα, για εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρόγραμμα αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και συνεταιρισμών αλλά και παραγωγούς που επιθυμούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στις αγορές του εξωτερικού.

Το AGRIFOOD EXPORTS 360° πραγματοποιείται με τη χορηγία της εταιρείας ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε και με την υποστήριξη της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων, του ΣΕΒΤ – Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Ο κλάδος της αγροδιατροφής, έχει ανάγκη, τώρα περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία των εξαγωγικών του επιχειρήσεων. Αναγκαίος κρίκος της αλυσίδας, είναι το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να στελεχώσει αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι να παρέχει στους ενδιαφερόμενους ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, δίνοντας έμφαση στις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο χώρο των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο online πρόγραμμα 72 ωρών που μεταφέρει στους συμμετέχοντες, με διαδραστικό τρόπο και μέσα από καλές πρακτικές και παραδείγματα της αγοράς, ένα ευρύ φάσμα θεματικών, προσανατολισμένο στις απαιτήσεις των αγορών του εξωτερικού. Περιλαμβάνει ενότητες που αφορούν μεταξύ άλλων, τις προϊοντικές & τεχνολογικές απαιτήσεις των εξαγωγών, τις στρατηγικές marketing, την έρευνα αγοράς και την προσέγγιση πελατών αλλά και τις διαδικαστικές απαιτήσεις της εξαγωγικής διαδικασίας.

Στο AGRIFOOD EXPORTS 360° διδάσκουν διακεκριμένοι εισηγητές, στελέχη επιχειρήσεων με μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία, καθώς και κορυφαία μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να υλοποιούν στρατηγικές για την έναρξη ή και την ενίσχυση των εξαγωγών της επιχείρησής τους.

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από την ACTA και τα μαθήματα και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cultivate του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», με συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα και να κάνουν την εγγραφή τους μέχρι τις 28 Μαρτίου εδώ.

Comments are closed.