Δύο χρόνια BOX NOW: Η “πράσινη” startup που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού

Στο επίκεντρο οι ανάγκες του πελάτη, με περισσότερους από 200.000 πελάτες να την έχουν εμπιστευτεί. Παράλληλα, πλέον η BOX NOW Ελλάδας λειτουργεί και ως advisory hub στο ΙΤ και στο Marketing για τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Με τεχνολογία αιχμής και με τις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της η BOX NOW αποτελεί την πράσινη πρωτοπόρο startup, η οποία ήρθε πριν από δύο χρόνια (ίδρυση Απρίλιος 2021) και άλλαξε τα δεδομένα στις παραδόσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε μία άκρως ανταγωνιστική και δύσκολη περίοδο, με τις πλέον αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας της covid-19 αλλά και της ενεργειακής κρίσης, δύο έτη μετά από την έναρξη λειτουργίας της η BOX NOW έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 200 χιλιάδες (200.000) καταναλωτές.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η BOX NOW έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 400.000 παραδόσεις ενώ μέχρι στιγμής συνεργάζεται με περισσότερα από 600 eshops.

Πλέον η BOX NOW Ελλάδας λειτουργεί και ως advisory hub στο ΙΤ και στο Marketing για τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Ποια είναι η BOX NOW

Η BOX NOW είναι η νέα πρωτοπόρος startup, η οποία αποτελεί την εξέλιξη των εξειδικευμένων εταιρειών παράδοσης δεμάτων, αξιοποιώντας την καινοτόμο ψηφιακή τεχνολογία που προσφέρει σύγχρονες και αυτοματοποιημένες υπηρεσίες. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό (Β2C) αλλά και στις επιχειρήσεις (Β2Β) που διατηρούν ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop) ή σε κάθε επιχείρηση η οποία χρησιμοποιεί υπηρεσίες αποστολής δεμάτων γενικότερα. Παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής, αναπτύσσοντας το μεγαλύτερο δίκτυο Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής Δεμάτων στην Ελλάδα.

Τα BOX NOW lockers τοποθετούνται σε κομβικά σημεία της πόλης, ώστε ο καταναλωτής να έχει ο ίδιος πρόσβαση 24/7 στο Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής και στο δέμα του, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί, εύκολα και απλά. Με άλλα λόγια, προσφέρει ασφάλεια, ανεξαρτησία και ελευθερία στη διακίνηση και παράδοση δεμάτων παντού και πάντα, όπου και όταν θέλει ο καταναλωτής-πελάτης!

Ταυτόχρονα αποτελεί και έναν πολύτιμο σύμμαχο – business partner – σε κάθε επιχείρηση, e-shop, κτλ. που αξιοποιεί το ηλεκτρονικό εμπόριο, προσφέροντας σύγχρονες προηγμένες υπηρεσίες, εξοικονόμηση και αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και ενισχύοντας την εξυπηρέτηση των πελάτων τους.

Η BOX NOW είναι θυγατρική του Emma Capital Group το οποίο έχει να επιδείξει εξαιρετικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων στην Ελληνική αγορά όπως στον ΟΠΑΠ, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Profarm. Η ΒΟΧ ΝΟW είναι η πρώτη εταιρεία παροχής ψηφιακών και φυσικών υπηρεσιών διακίνησης δεμάτων B2C2B.

Η BOX NOW δραστηριοποιείται στον τομέα του Last Mile Delivery, ωστόσο δεν υπόκειται στην κλασική αγορά των κούριερ, καθώς δεν προσφέρει υπηρεσίες ίδιες με αυτές των παραδοσιακών εταιριών. Αντίθετα, ικανοποιεί το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς το οποίο όταν κάνει τις αγορές του online, επιθυμεί έναν εναλλακτικό τρόπο παράδοσης, που προσφέρει ευελιξία, αμεσότητα και συνάδει περισσότερο με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας που εισάγει μια νέα εφαρμογή του Last Mile Delivery με έμφαση στο customer experience, το σεβασμό προς το περιβάλλον και την επιλογή εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων.

Δίκτυο

Η ΒΟΧ ΝΟW προσφέρει ευελιξία στις παραδόσεις δεμάτων μέσω Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής σε ηλεκτρονικά καταστήματα και εταιρείες ταχυμεταφορών. Με περισσότερα από 1.400 BOX NOW Lockers και 45.000 θυρίδες πανελλαδικά, και στόχο να ξεπεράσουν τα 2.200 BOX NOW Lockers και τις 70.000 θυρίδες αντίστοιχα μέχρι τα τέλη του 2023, ο καταναλωτής μπορεί να παραλάβει το δέμα του οποιαδήποτε ώρα και ημέρα επιθυμεί από τα 24/7 προσβάσιμα BOX NOW Lockers. O φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος παράδοσης της ΒΟΧ NOW, βοηθά τους συνεργάτες μας να βελτιώσουν την αγοραστική εμπειρία του πελάτη τους, προσφέροντάς τους ευκολία και ανεξαρτησία κατά την παραλαβή των παραγγελιών τους.

Πράσινη Φιλοσοφία

Πώς λειτουργούν τα BOX NOW Lockers;

Με βασικό άξονα την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη ως μέρος της φιλοσοφία της BOX NOW, τα Αυτόματα Μηχανήματα Παραλαβής Δεμάτων, είναι αυτόνομα και λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, προσφέροντας ένα νέο, καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παράδοσης και αποστολής δεμάτων. Τα ΒΟΧ ΝΟW Lockers, μέσω πάνελ που είναι τοποθετημένα στην επιφάνεια τους, λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, γι’ αυτό και δεν απαιτούν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Με τη χρήση των lockers, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε αποστολής μειώνεται, καθώς μειώνονται τυχόν περιττές διαδρομές λόγω απουσίας του παραλήπτη.

Key metrics

• Η αρχική επένδυση άγγιξε τα 10 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα επενδυθούν άλλα 7+ εκατ. ευρώ
• Διαθέτουμε 1400+ Lockers, σε 200 μεγάλες πόλεις πανελλαδικά
• Αυθημερόν παράδοση στην Αττική σε λίγες ώρες (ανάλογα με την ώρα παραλαβής από τα e-shop) και την επόμενη ημέρα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα
• Καλύπτουμε ήδη το 85% της χώρας και θα αγγίξουμε το 90% μέσα στο 2023
• 90% πληθυσμιακή κάλυψη
• Συνεργαζόμαστε με 600+ e-shops, προσθέτοντας 50+ e-shops ανά μήνα
• 91 στους 100 πελάτες μας βαθμολογούν με 9 ή 10 σε μέτρηση αξιολόγησης (NPS – Net Promoter Score)
• Διπλασιάζουμε το τζίρο κάθε δεύτερο μήνα
• Ενδεικτικές στρατηγικές συνεργασίες, όπως με Public, ZARA, tofarmakeiomou, wecare, ofarmakopoiosmou, Intersport, Inditex Greece, Galerie de Beaute, Celestino, Funky Budda, Politeianet, κ.α.
• Στρατηγική συνεργασία της Emma Capital Group με τον Όμιλο Olympia, ο οποίος επενδύει δυναμικά στη BOX NOW με μικρό μειοψηφικό ποσοστό στηρίζοντας το πλάνο της BOX NOW Group για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου Αυτόματων Μηχανημάτων Παραλαβής Δεμάτων (Lockers) στην ΝΑ Ευρώπη. Έτσι, η PCP αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στο BOX NOW Group, ενώ η EMMA Capital παραμένει ισχυρός πλειοψηφικός μέτοχος
Υπηρεσίες

Η BOX NOW αναπτύσσεται σε B2B & Β2C επίπεδο.
1. Σε ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων μέσω BOX NOW Lockers
2. Στις εταιρείες κούριερ προσφέρει πρόσθετες λύσεις επαναδρομολόγησης παραδόσεων μέσω των BOX NOW Lockers
3. Στον τελικό καταναλωτή ή σε μικρές επιχειρήσεις που αποστέλλουν καθημερινά έγγραφα κτλ. προσφέρει την επιλογή αποστολής & παράδοσης ιδιωτικών δεμάτων από Locker σε Locker ή σε διεύθυνση σπιτιού (Υπηρεσία: Στείλε δέμα σε δευτερόλεπτα!).
4. BOX NOW returns: O καταναλωτής μπορεί να επιστρέψει το δέμα του στο Ε-shop, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε BOX NOW Locker τον εξυπηρετεί, σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το κοντινότερο BOX NOW Locker, ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να δεσμεύσει 2 – 3 ώρες από το χρόνο του ώστε να περιμένει τον courier ή να επισκεφθεί ο ίδιος ένα κατάστημα.
5. BOX NOW PAY ON THE GO: Ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την αγορά στο αγαπημένο το e-shop και να πληρώσει μόλις το δέμα παραδοθεί στο locker μέσω payment link.

Ο πιο εύκολος τρόπος να παραλάβεις online.

Τα BOX NOW Lockers τοποθετούνται σε εξωτερικούς, εύκολα προσβάσιμους 24/7 χώρους και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς λειτουργούν αποκλειστικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόκειται για ένα έξυπνο μηχάνημα παραλαβής δεμάτων, που επιτρέπει την παραλαβή των παραγγελιών εύκολα και γρήγορα.

Συγκεκριμένα, ακολουθείτε τη συνηθισμένη διαδικασία παραγγελίας σε ένα e-shop, όμως κατά την ολοκλήρωση επιλέγετε ως μέσο παράδοσης την επιλογή «Παράδοση από Θυρίδα BOX NOW» και στη συνέχεια το επιθυμητό Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής Δεμάτων που σας εξυπηρετεί. Μέσα στις επόμενες 24 ώρες η παραγγελία παραδίδεται στο επιλεγμένο Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής Δεμάτων, και τότε λαμβάνετε ένα SMS το οποίο σας δίνει τον κωδικό PIN για το άνοιγμα της θυρίδας, καθώς και οδηγίες προς το επιλεγμένο BOX NOW Locker. Έτσι, πηγαίνοντας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας στο Αυτόματο Μηχάνημα Παραλαβής Δεμάτων, καταχωρείτε στο μηχάνημα το PIN και η αντίστοιχη θυρίδα ανοίγει αυτόματα, παραλαμβάνοντας την παραγγελία σας. Το δέμα σας θα σας περιμένει στην θυρίδα μέχρι και 3 ημέρες από την παράδοσή του.

BOX NOW – Key People

Με κινητήριο δύναμη το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο σήμερα αποτελείται από́ περισσότερους από 150 εργαζόμενους ειδικευόμενους σε διαφορετικούς τομείς – με στόχο να διπλασιαστούν στο τέλος του χρόνου – η BOX NOW παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο όραμα της, να προσφέρει μια συναρπαστική́ εμπειρία για τον εκάστοτε καταναλωτή́-πελάτη, επιτυγχάνοντας όσο πιο άμεσους χρόνους παράδοσης των δεμάτων.

Comments are closed.