Επανεξελέγη πρόεδρος της SolarPower Europe ο Αριστοτέλης Χαντάβας

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους όχι μόνο του ευρωπαϊκού Οργανισμού αλλά και συνολικά του κλάδου των ΑΠΕ

Στο τιμόνι της SolarPower Europe εξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Αριστοτέλης Χαντάβας, γεγονός που επιβεβαιώνει την ως τώρα επιτυχημένη θητεία προεδρίας του στον ευρωπαϊκό Οργανισμό.

Στο διάστημα της ομολογουμένως πετυχημένης τριετούς θητείας του, ο κος Χαντάβας μεταξύ άλλων:

  • Εγκαινίασε την «European Solar Initiative», η οποία στοχεύει να αναπτύξει 20 GW παραγωγικής δυναμικότητας φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη έως το 2025. Η πρωτοβουλία αυτή έχει πλέον επισήμως εγκριθεί και ενισχυθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Συμμετείχε ενεργά στους διαλόγους για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πιέζοντας για βελτιωμένα μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχήματα και επέκταση του δικτύου για τα φωτοβολταϊκά έργα.
  • Αύξησε τα μέλη της SolarPower Europe κατά 40%, καθιστώντας τον Οργανισμό άξιο συνομιλητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Υλοποίησε δεκάδες πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.
  • Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο κατά το προηγούμενο έτος εγκαταστάθηκαν στην ΕΕ περίπου 41,4 GW φωτοβολταϊκών, αρκετά για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 12 εκατομμύρια επιπλέον σπίτια, καθιερώνοντας το 2022 ως χρονιά-ρεκόρ για την ηλιακή ενέργεια, καταδεικνύοντας το καθοριστικό ρόλο του κου Χαντάβα στις θετικές εξελίξεις του κλάδου.

Όλα αυτά καθιστούν τον Έλληνα πρόεδρο της SolarPower Europe ως έναν από τους πιο επιτυχημένους προέδρους όχι μόνο του ευρωπαϊκού Οργανισμού αλλά και συνολικά του κλάδου των ΑΠΕ. Υπό την ηγεσία του, o Οργανισμός ενδυνάμωσε την παρουσία του στην Ευρώπη και εργάστηκε σκληρά προκειμένου να ενώσει το ενεργειακό σύστημα και την κοινωνία στην προσπάθεια για ταχύτερη υλοποίηση της πράσινης μετάβασης, τολμώντας να δηλώσει πρόσφατα ότι η Ευρώπη μπορεί να φτάσει  το 1 TW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος έως το 2030.

Παράλληλα με την θητεία του στη SolarPower Europe, και τον ρόλο του στη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, θυμίζουμε ότι ο Αριστοτέλης Χαντάβας ηγείται και της Enel Green Power ως επικεφαλής Ευρώπης.

Comments are closed.