EIT Food και Blendhub: Ενώνουν δυνάμεις για τον Διαγωνισμό Affordable Nutrition Scale-Up Challenge

Οι δύο οργανισμοί αναζητούν startups και scaleups που διαθέτουν συστατικά ή μεθόδους που προωθούν την υγιεινή και αειφόρο διατροφή στην Ευρώπη.

To Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Τροφίμων, EIT Food, και το παγκόσμιο δίκτυο αγροδιατροφικών hubs Blendhub, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον Διαγωνισμό Affordable Nutrition Scale-Up Challenge, με στόχο τη διασφάλιση στην πρόσβαση σε βιώσιμα και θρεπτικά τρόφιμα, για περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι δύο οργανισμοί αναζητούν startups και scaleups που διαθέτουν συστατικά ή μεθόδους που προωθούν την υγιεινή και αειφόρο διατροφή στην Ευρώπη.

Στόχος του Διαγωνισμού Affordable Nutrition είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τρόφιμα σε σκόνη. Οι πρωτοβουλίες με τις καλύτερες προοπτικές θα επιλεγούν από μία κριτική επιτροπή, και δέκα νικητές θα λάβουν υπηρεσίες αξίας 25.000€ για να προχωρήσουν στα επόμενα στάδια, από την «ιδέα στην αγορά». Οι λύσεις που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό πρέπει να επιδιώκουν τη σημαντική βελτίωση μιας υπάρχουσας συνταγής, ή να αναζητούν μια ευρύτερη μέθοδο, στην οποία το καινοτόμο συστατικό χρησιμοποιείται ελάχιστα επί του παρόντος. Άλλες λύσεις θα περιλαμβάνουν την επέκταση σε νέες αγορές με την τοπικοποίηση της μεθόδου, ή την περαιτέρω ανάπτυξη με μια νέα σειρά υποπροϊόντων.

Σύμφωνα με την Lorena Savani, Διευθύντρια Προγραμμάτων Καινοτομίας του EIT Food: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Blendhub και αξιοποιούμε την εμπειρία τους σε προϊόντα τροφίμων για να βοηθήσουμε startups και scaleups να ξεπεράσουν τα εμπόδια της καινοτομίας και να φέρουν τις ιδέες τους στην αγορά. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα τροφίμων που είναι προσαρμοσμένο στο μέλλον και παράγει πιο υγιεινά και προσιτά τρόφιμα για όλους».

Ο Henrik Stamm Kristensen, Ιδρυτής και CEO της Blendhub, συμπλήρωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το EIT Food, ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική της συνεργασίας μας στον τομέα τροφίμων, και μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε εταιρείες να προωθήσουν τις ιδέες τους για νέα προϊόντα τροφίμων στην αγορά πιο γρήγορα, με ασφάλεια και με χαμηλότερο κόστος, χρησιμοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυο των κέντρων μας,
υποστηρίζοντας τη μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία τροφίμων».

Οι αιτήσεις (μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας εδώ) για τον Διαγωνισμό Affordable Nutrition Scale-Up Challenge είναι ανοικτές έως τις 15 Ιουνίου 2023, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου 2023.

Comments are closed.