Πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Μασσαλία θέλει ο Μακρόν – Αντίθετος ο Δήμαρχος

Ένα τεστ, μια μέτρηση δύναμης έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν με δύο αποδέκτες: Τον Δήμαρχο της Μασσαλίας και τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δει τα πυρηνικά στην Ευρώπη των 27 να εξαπλώνονται.

Ουσιαστικά ο Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να το χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να υποχωρήσει μετά από «μεγάλη αντίσταση» και να κερδίσει κάτι άλλο που θεωρεί πιο προσιτό. Άλλωστε η Ευρώπη του Fit for 55 μπορεί να μην θέλει τα αέρια του θερμοκηπίου, όμως δεν σημαίνει πως είναι ένθερμοι φαν των πυρηνικών στην ευρύτερη γειτονιά.

Υπέρ της εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στην περιοχή της Μασσαλίας, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος αφού διευκρίνισε ότι αν αυτό συμβεί, θα γίνει μετά το 2035, ζήτησε να εξεταστεί η πρότασή του «χωρίς ταμπού» και ενόψει των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών του λιμανιού της Μασσαλίας.

 

Την πρόταση του Γάλλου προέδρου απέρριψε ωστόσο ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν επισημαίνοντας την έλλειψη χώρου, αλλά και το γεγονός ότι η Μασσαλία βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή.

Comments are closed.