Η BayWa r.e. υλοποιεί έξι νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε στέγες γερμανικών μονάδων παραγωγής αυτοκινήτων

Η Mercedes γίνεται πιο "πράσινη" και πιο αυτάρκης χάρη στην BayWa r.e.!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι BayWa r.e. και Mercedes-Benz AG ενώνουν τις δυνάμεις τους. Όμως το νέο project για το οποίο συμφώνησαν είναι στα πλαίσια της βιωσιμότητας και των πρακτικών προστασίας του περιβάλλοντος από πλευράς Mercedes-Benz AG, με τις στέγες έξι μονάδων παραγωγής να ντύνονται με 23.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια!

Η BayWa r.e. και η Mercedes-Benz AG επεκτείνουν την ήδη επιτυχημένη συνεργασία τους με την υλοποίηση έξι νέων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στις στέγες πέντε διαφορετικών μονάδων παραγωγής στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων στις περιοχές Sindelfingen (δύο εργοστάσια), Rastatt, Βρέμη, Αμβούργο και Kölleda. Η BayWa r.e. ανέλαβε τον συντονισμό, τον σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού και την εγκατάσταση αυτών των έργων, τα οποία αποτελούν για την αυτοκινητοβιομηχανία ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης προς την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της για την προώθηση της βιωσιμότητας.

Τα έργα αυτά αποτελούν την πιο πρόσφατη συνεργασία από μια σειρά έργων μεταξύ της εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο παρελθόν, η BayWa r.e. είχε συνεργαστεί με τη Mercedes-Benz Ιταλίας για την υλοποίηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στην Capena με συνολικά 1.400 φωτοβολταϊκά πλαίσια και εγκατεστημένη ισχύ 500 kWp. Το 2022, η BayWa r.e. κέρδισε επίσης το βραβείο Mercedes-Benz Supplier Award στην κατηγορία της βιωσιμότητας για τη δημιουργία εγκατάστασης στην οροφή του κατασκευαστή αυτοκινήτων Factory 56, μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο με 12.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια και συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 5.000 kWp.

Στην πιο πρόσφατη συνεργασία της με την εταιρεία, η BayWa r.e. χρησιμοποίησε το δικό της σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων novotegra καθώς και ειδικά σχεδιασμένη βάση τοποθέτησης για τους inverters. Έτσι, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις νέες εγκαταστάσεις στην οροφή τροφοδοτεί απευθείας τα κτίρια του εργοστασίου. Σημειώνεται επίσης ότι η αποτελεσματική διαχείριση των logistics εξασφάλισε την ομαλή διαδικασία κατασκευής καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και σε όλες τις εγκαταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων.

 

Η Andrea Grotzke, Global Director of Energy Solutions της BayWa r.e., δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιήσουμε αυτά τα έξι νέα έργα και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη MercedesBenz στο ταξίδι της προς την αειφορία. Δεν προμηθεύσαμε απλά την εταιρεία με υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε στέγες, αλλά φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε τόσο την αδιάλειπτη λειτουργία στην παραγωγή όσο και την προσαρμογή στις απαιτητικές προδιαγραφές των στεγών των κτιρίων. Εταιρείες όπως η MercedesBenz διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση και έχουν τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην αξιοποίηση καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτήν την επιτυχημένη σχέση στο μέλλον!».

Η Elke Pußkeiler, Head of Supply Chain της Mercedes-Benz AG, δήλωσε: «Η MercedesBenz σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο συνολικό μείγμα, κυρίως μέσω της αύξησης της παραγωγής ενέργειας στα σημεία κατανάλωσης. Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των εργοστασίων και των κτιρίων μας αποτελεί βασικό πυλώνα της ενεργειακής μας στρατηγικής. Μαζί με έναν ισχυρό και αξιόπιστο συνεργάτη όπως η BayWa r.e. κάνουμε μεγάλα βήματα προς την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας να ενσωματώσουμε σε όλες τις ιδίες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων συστήματα αξιοποίησης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές».

Comments are closed.