EDPR: Επενδύει στην ενεργειακή μετάβαση της Μαλαισίας

Ένα νέο έργο προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της εταιρείας στη Μαλαισία, όπου επί του παρόντος διαθέτει 7 MWp εγκατεστημένης ισχύος.

Η EDP Renewables (EDPR) ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος οροφής 1,9MWp στην Penang, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ενεργειακή μετάβαση της Μαλαισίας μέσω της αύξησης της ανανεώσιμης ενέργειας. Το εν λόγω φωτοβολταϊκό σύστημα αναπτύχθηκε για την PE Land (Penang) Sdn Bhd και τοποθετείται στην οροφή του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Μαλαισίας.

Το σύστημα έχει εγκατασταθεί για αυτοκατανάλωση με την υπογραφή 15ετούς συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι δομημένο με 3.584 ηλιακούς συλλέκτες και θα παράγει 2.868.000 kWh ενέργειας ετησίως. Αυτό ισοδυναμεί με αντιστάθμιση περισσότερων από 1,8 μετρικών τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο αυτό προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της EDPR στη Μαλαισία, όπου επί του παρόντος διαθέτει 7 MWp εγκατεστημένης ισχύος και 1,4 MWp ισχύος έργων υπό κατασκευή. Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενισχύει τις τοπικές συνεργασίες και αξιολογεί ενεργά τις ευκαιρίες για την υποστήριξη των στόχων της Μαλαισίας για τις ΑΠΕ – δηλαδή την αύξηση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα από 25% σήμερα σε 40% έως το 2035 και την επίτευξη του καθαρού μηδενικού κόστους έως το 2050. Με την υλοποίηση αυτού του έργου, η EDP Renewables ελπίζει να ανοίξει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στη Μαλαισία, για την απαλλαγή της οικονομίας της από τον άνθρακα με επίκεντρο την ενέργεια, προς ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον.

 

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (APAC) αποτελεί βασική αγορά ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας προστιθέμενης δυναμικότητας 2020-30, με την ηλιακή ενέργεια να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, αντανακλώντας τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη στην περιοχή και την ισχυρή ώθηση για την ενεργειακή μετάβαση. Η EDP Renewables θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ενεργειακή μετάβαση της περιοχής, αναπτύσσοντας επιπλέον 1,2 GW εγκατεστημένης ισχύος μεταξύ 2023 και 2026.

Comments are closed.