Ensight: Προηγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Η Ensight είναι μία βραβευμένη από το MIT τεχνολογική εταιρεία που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση και βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης σε κάθε είδους κτίρια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την αξιοποίηση των λύσεων της βραβευμένης από το MIT τεχνολογική εταιρείας, Ensight.

Ειδικότερα, η Ensight είναι μία  τεχνολογική εταιρεία που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την ανίχνευση και βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης σε κάθε είδους κτίρια.Η τεχνολογία της Ensight επιτρέπει σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές κτιρίων να προσαρμόσουν τις λειτουργίες τους με τρόπο που εξοικονομεί ενέργεια, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος και τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

H πλατφόρμα της Ensight, Faraday με τη βοήθεια αλγορίθμων μηχανικής μάθησης αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται και παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.

Αυτή η ανάλυση προσφέρει στους ειδικούς και μη χρήστες τη δυνατότητα να κατανοήσουν την κατανάλωση ενέργειας τους, τις τάσεις και τις αδυναμίες στην απόδοση του κτιρίου τους με τη βοήθεια reports και tips.

Αυτές οι προτάσεις σε πιλοτικό πρόγραμμα έδωσαν τις κατάλληλες πληροφορίες στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη βελτιστοποίηση της ρύθμισης του συστήματος θέρμανσης και ψύξης, τη βελτίωση του φωτισμού με τη χρήση LED, την αντικατάσταση παλαιών και ανεπαρκών συστημάτων με πιο αποδοτικά.

Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε «Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι από τα πρώτα αποτελέσματα με το πιλοτικό πρόγραμμα και περιμένουμε με ανυπομονησία την ανάλυση για 30 βασικά κτήρια των Δήμων μας. Η λύση της Ensight έχεις την δυνατότητα να μας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τους πράσινους στόχους μας»

Ο CEO της Ensight, Μιχαήλ Μανής, δήλωσε «Με την Ensight, η ανάλυση για την εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται πραγματικότητα, επιφέροντας οφέλη τόσο για τους χρήστες όσο και για το περιβάλλον».

Η Ensight αντιπροσωπεύει μια πρωτοποριακή εταιρεία που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα έχει πραγματοποιήσεις συνεργασίες κλειδιά με οργανισμούς στον χώρο της ενέργειας άλλα και με ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες όπως το Smart Attica (associate partner) έχοντας μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Comments are closed.