Sunlight Group: Αποκτά το 100% της Triathlon Holding

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς του 51% της Triathlon που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2023 και προέβλεπε την αυτόνομη επιχειρηματική λειτουργία των δύο εταιρειών, καθώς και την αναζήτηση συνεργειών.

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, και εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοινώνει ότι απέκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, Triathlon Holding GmbH (Triathlon).

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς του 51% της Triathlon που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2023 και προέβλεπε την αυτόνομη επιχειρηματική λειτουργία των δύο εταιρειών, καθώς και την αναζήτηση συνεργειών. Η απόκτηση του 100% της Triathlon δίνει τη δυνατότητα μεγιστοποίησης των συνεργειών αυτών συντομότερα, προς όφελος πελατών, μετόχων, ενδιαφερόμενων μερών, και των περισσότερων από 3.200 υπαλλήλων της Sunlight Group.

Πιο συγκεκριμένα, η ενοποιημένη και σημαντικά ενισχυμένη Sunlight Group θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στο μέγιστο τους κοινούς, πλέον, πόρους και δυνατότητές της για να καταστεί ηγέτης του κλάδου και να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργούνται – τόσο στην ηλεκτροκίνηση βιομηχανικών οχημάτων, όσο και στον γοργά αναπτυσσόμενο τομέα της αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες, όπου η εταιρεία εστιάζει ιδιαίτερα.

Η συμφωνία εξαγοράς θα σημάνει επίσης βελτιστοποίηση των παραγωγικών μονάδων που η Sunlight Group διαθέτει ανά τον κόσμο υπό μία ενιαία Ομάδα Διοίκησης, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών όπου και αν βρίσκονται. Επιπλέον, θα επιταχύνει την καινοτομία στον κομβικό κλάδο της τεχνολογίας ιόντων λιθίου, όπου η Sunlight Group διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες και επενδύει σημαντικούς πόρους για περαιτέρω ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας ο ενοποιημένος Όμιλος ενισχύεται και σε διοικητικό επίπεδο, καθώς ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Triathlon, κ. Martin Hartmann, γίνεται μειοψηφικός μέτοχος της Sunlight Group και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Hartmann θα αναλάβει ακόμη κομβικό ηγετικό ρόλο στην Ομάδα Διοίκησης της εταιρείας ως Group Chief Commercial Officer για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, αναφερόμενος απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sunlight Group, Λάμπρο Μπίσαλα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sunlight Group, κ. Gordon Riske, ανέφερε: «Εκ μέρους του ΔΣ, θα ήθελα να καλωσορίσω τον Martin Hartmann στην ομάδα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει σημαντική συνεισφορά με την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία του, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του με στόχο τη βέλτιστη ανάπτυξη της Sunlight σε όλα τα επίπεδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group και Εκτελεστικός Διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μία συνεργασία 20 και πλέον ετών ολοκληρώνεται με αυτόν τον ιδανικό τρόπο. Η πολυετής εμπειρία του Martin στον κλάδο, και μάλιστα σε αγορές μεγάλης σημασίας για μας, είναι ανεκτίμητη. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από την ενοποίησή μας σε έναν ισχυρό Όμιλο, προορισμένο να πρωταγωνιστεί στους κλάδους όπου δραστηριοποιείται».

O Martin Hartmann δήλωσε για το καινούριο κεφάλαιο που ανοίγει στη Sunlight Group: «Ευχαριστώ από καρδιάς την ομάδα της Sunlight για το θερμό καλωσόρισμα. Ανυπομονώ να γνωρίσω από κοντά όλα τα μέλη της και να προσφέρω τα μέγιστα από τη νέα μου θέση, υποστηρίζοντας τους πελάτες και υπαλλήλους μας».

Η ενιαία Sunlight Group θα επιδιώξει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στους κλάδους που δραστηριοποιείται, με έμφαση στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, όπου λειτουργεί συνολικά 15 παραγωγικές μονάδες. Βασιζόμενος στις μεγάλες επενδύσεις, την διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή και τις δυνατότητές του στην καινοτομία σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, ο οργανισμός θα συμβάλλει σημαντικά στην απανθρακοποίηση, την ενεργειακή μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια. Και τέλος, η νέα δομή θα ενισχύσει τη θέση της εταιρείας ώστε να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιό της να δημιουργήσει, επί ευρωπαϊκού εδάφους, Gigafactory δυναμικότητας 20GWh για την παραγωγή στοιχείων λιθίου – αποκλειστικά για βιομηχανική ηλεκτροκίνηση και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Comments are closed.