Το master plan του ΥΠΑΑΤ: Αύξηση των επαγγελματιών αγροτών κατά 60.000 έως το 2027

Ένας από τους κεντρικούς στόχους της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μέχρι το 2027 να έχει αυξήσει τον αριθμό των νεοεισερχομένων κατ’ επάγγελμα αγροτών κατά 60.000.

Η αύξηση κατά 60.000, μέχρι το 2027, του αριθμού των κατ’ επάγγελμα αγροτών στην Ελλάδα, είναι το «στοίχημα» πάνω στο οποίο δουλεύει συστηματικά το επιτελείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), προκειμένου να το κερδίσει, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης.

«Ένας από τους κεντρικούς στόχους της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μέχρι το 2027 να έχει αυξήσει τον αριθμό των νεοεισερχομένων κατ’ επάγγελμα αγροτών κατά 60.000. Ήδη, ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης προσχώρησε στην ανακοίνωση της ένταξης όλων των επιλαχόντων νέων γεωργών, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμενίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε σε οικογενειακή θερμοκηπιακή μονάδα στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Τον υφυπουργό συνόδευε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Υπενθυμίζεται ότι το επιτελείο του ΥπΑΑΤ, με επικεφαλής τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιεί από χθες τετραήμερη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία.

Comments are closed.