Ecosia: Γνωρίστε την πλατφόρμα αναζήτησης που μετατρέπει τα «κλικς» σας σε…δέντρα

Μια πλατφόρμα που εξασφαλίζει ένα πιο πράσινο μέλλον, κυριολεκτικά από την άνεση του καναπέ μας.

Η Ecosia είναι μια μη κερδοσκοπική μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί διαφημιστικά έσοδα που προέρχονται από αναζητήσεις για να φυτέψει δέντρα.

Έχει μια μοναδική αποστολή και αυτή είναι να μετατρέψει τα κλικς και τις αναζητήσεις σε ένα πιο πράσινο και πιο αισιόδοξο μέλλον. Αυτή η μηχανή αναζήτησης γίνεται μεγαλύτερη και ευρύτερα αναγνωρισμένη. Για παράδειγμα, ξεκινώντας με το iOS 14 και το iPadOS 14 της Apple, το Ecosia είναι μία από τις λίγες επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari.

Το Google Chrome το περιλαμβάνει επίσης ως ενσωματωμένη επιλογή. Η κύρια αποστολή της Ecosia είναι να φυτεύει δέντρα. Η αποστολή της μηχανής αναζήτησης είναι να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο CO2 φυτεύοντας δέντρα για να προσπαθήσει να μειώσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό γίνεται για τον πλανήτη, για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Η υπηρεσία αναγνωρίζει ότι τα δέντρα μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των ευάλωτων πληθυσμών από τη φτώχεια μέσω της αναγέννησης των εξαντλημένων εδαφών και των προγραμμάτων καλλιέργειας τροφίμων στη γεωργοδασοκομία.

Χαρακτηριστικά που την καθιστούν την πιο ξεχωριστή πλατφόρμα

  • Η μηχανή αναζήτησης ασχολείται επίσης με τα δεινά των ζώων σε όλο τον κόσμο που χάνουν τους βιότοπούς τους λόγω της αποψίλωσης των δασών.
  • Μέχρι σήμερα έχει φυτέψει πάνω από 180.000.000 δέντρα σε περισσότερες από 35 χώρες.
  • Αποκαθιστά και προστατεύει τα hotspot της βιοποικιλότητας.
  • Επιπλέον, αντί για μονοκαλλιέργειες, προβαίνει στην φύτευση και καλλιέργεια πάνω από 500 διαφορετικών αυτοφυών ειδών, αλλά και στα περιβάλλοντα όπου κρίνεται απαραίτητο πως χρειάζεται το εκάστοτε είδος.
  • Η εταιρεία αξιοποιεί όλα τα κέρδη της σε δράση για το κλίμα, με την πλειονότητα να πηγαίνει σε έργα δεντροφύτευσης σε όλο τον κόσμο.
  • Σέβεται απολύτως την ιδιωτικότητα των χρηστών.
  • Δε δημιουργεί προφίλ ούτε πουλάει τα προσωπικά τους στοιχεία σε διαφημιστές.
  • Όπως δηλώνει και η ίδια η πλατφόρμα, «θέλουμε δέντρα, όχι τα δεδομένα σας».
  • Επίσης, τα ηλιακά πάνελ παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν τις αναζητήσεις των χρηστών στην πλατφόρμα όχι μία αλλά δύο φορές, πράγμα που σημαίνει περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (και λιγότερα ορυκτά καύσιμα) στο ενεργειακό δίκτυο.

Πώς γίνεται η μετάβαση από άλλες μηχανές αναζήτησης στην Ecosia

Μπορείτε να κάνετε τη μετάβαση αυτήν περνώντας την επέκταση για να κάνετε και πιο γρήγορες αναζητήσεις. Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε τον ιστότοπο Ecosia. Μπορείτε να φυτέψετε δέντρα με αναζητήσεις που τις πληκτρολογείτε απευθείας στη γραμμή διευθύνσεών σας ή στη γραμμή αναζήτησης που εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τον αριθμό των δέντρων που αντιστοιχούν στον αριθμό των αναζητήσεων που έχετε κάνει, γεγονός που δημιουργεί εκ νέου κίνητρα να ασχοληθείτε περαιτέρω με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, καθώς και να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Ecosia, πατήστε εδώ.

Comments are closed.