«Μινώα Ενεργειακή» : Στο Αρκαλοχώρι το Β’ Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW

Στην τελετή εγκαινίασης του έργου παρέστησαν εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοπόρο δράση της Μινώα Ενεργειακής.

Τα εγκαίνια του Β’ έργου της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας πραγματοποιήθηκαν παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου. Πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW σε περιοχή νοτίως του Αρκαλοχωρίου, σε θέση που παραχώρησε ο Δήμος Μινώα, για τον σκοπό αυτό.

Στο έργο έχουν συνδεθεί 250 παροχές, μέσω των οποίων οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις, θα λαμβάνουν ρεύμα με τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού.

Στην τελετή εγκαινίασης του έργου παρέστησαν εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοπόρο δράση της Μινώα Ενεργειακής.

«Είναι το δεύτερο από μια σειρά έργων που θα ακολουθήσουν, επενδύοντας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συμβάλλοντας στην ενεργειακή μετάβαση του νησιού. Με τον τρόπο αυτό, τα οφέλη από τον ήλιο και τον άνεμο επιστρέφουν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία» τόνισαν χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό τους ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και ο πρόεδρος της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.

Όπως αναφέρθηκε, μέσα από αυτή την δράση, η Μινώα Ενεργειακή αναδεικνύει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο μόνος δρόμος προς την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, και στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, παραδόθηκαν κάρτες δωρεάν ενέργειας από το Β’ έργο της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ, με τις οποίες θα καλυφθούν οι ανάγκες τεσσάρων πολύτεκνων οικογενειών της περιοχής. Δίδεται με τον τρόπο αυτό η ευκαιρία για δωρεάν παροχή ρεύματος για δύο χρόνια, σε ευάλωτα νοικοκυριά, μία δράση σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει το θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Comments are closed.