CWP Global: Έργο αιολικής και ηλιακής ενέργειας 1 δισ. ευρώ στην Αλβανία

Η CWP Global θα ξεκινήσει πράσινο έργο 1 δισ. ευρώ στην γείτονα χώρα με συνέργεια της GE Vernova Onshore Wind. Το μεγαλεπήβολο έργο προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες του 75% όλων των αλβανικών νοικοκυριών.

Η εταιρεία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας CWP Global και η εταιρεία αιολικής ενέργειας GE Vernova Onshore Wind συμφώνησαν να αναπτύξουν ένα υβριδικό έργο αιολικής και ηλιακής ενέργειας αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,05 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Αλβανία.

Η συνδυασμένη ετήσια παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας της εγκατάστασης προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες του 75% όλων των αλβανικών νοικοκυριών και να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας, ανέφερε σε ανακοίνωση της η CWP.

Οι κατασκευαστές περιμένουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξιολογήσεις και την απόκτηση όλων των απαιτούμενων αδειών έργου για να ξεκινήσουν.

Η CWP, η οποία ιδρύθηκε το 2007, είναι κορυφαίος κατασκευαστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έχοντας αναπτύξει ένα αιολικό πάρκο 156 MW στη Σερβία και ένα έργο αιολικής ενέργειας 600 MW στη Ρουμανία.

Η GE Vernova έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την ολοκλήρωση του spinoff της το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Comments are closed.