Ημερίδα Έξυπνες πόλεις & Βιώσιμες Υποδομές

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Θεσσαλονίκης.

Ένα πρωτότυπο σύστημα διαχείρισης του στόλου του ΟΑΣΘ, ώστε να βελτιωθεί η Αστική Συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής ειδοποίησης των προϊόντων που έληξαν και μπορούν να κομποστοποιηθούν, είναι μερικές μόνο από τις ιδέες των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ που θα παρουσιαστούν σήμερα σε ανοιχτή εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Θεσσαλονίκης (Στεφάνου Τάττη 5 και Νικόλαου Κουκουφλή).

Οι σύγχρονες πόλεις αποτελούν σημαντικό πεδίο εφαρμογής των νέων τεχνολογιών που τις εξελίσσουν σε έξυπνες και βιώσιμες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών τους και αναπτύσσοντας σε αυτές ανθεκτικές δομές που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Για τον Μηχανικό Περιβάλλοντος, οι σύγχρονες πόλεις αποτελούν πεδίο έμπνευσης και δράσεων που στόχο έχουν να κάνουν τη καθημερινή ζωή των πολιτών καλύτερη αναπτύσσοντας πράσινες τεχνολογικές εφαρμογές στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η εκδήλωση-θεσμός του τμήματος διοργανώνεται από το 2019 με στόχο να προβάλλει την καινοτομία και ευρηματικότητα των φοιτητών, και να φέρει την ακαδημαϊκή κοινότητα πιο κοντά στο ευρύ κοινό της πόλης.

Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, με φρέσκια ματιά και πρωτότυπες ιδέες οι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος παρουσιάζουν σε κλίμα γιορτής στο κοινό της πόλης, ιδέες και τρόπους για να γίνει η ζωή μας καλύτερη και να αναβαθμιστεί ποιοτικά.

 

Comments are closed.