Advent Technologies: Ξεκίνησε το ταξίδι της από την Πάτρα και κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο – Ηγείται της μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας

Η Advent υλοποιεί στην Κοζάνη το έργο Green HiPo, δηλαδή τη δημιουργία εργοστασίου μονάδων ηλεκτρόλυσης και κατασκευής κυψελών HT-PEM.

Η Advent Technologies Holdings, Inc. (NASDAQ: ADN) είναι κορυφαίος πάροχος προηγμένων ενεργειακών λύσεων που φέρνουν επανάσταση σε διάφορους κλάδους. Με έντονη εστίαση στις κυψέλες καυσίμου και τις τεχνολογίες υδρογόνου, η Advent βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες ενεργειακές απαιτήσεις στον κόσμο, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές άνθρακα.

Το ταξίδι της εταιρείας ξεκίνησε από την Πάτρα το 2006 από τον Δρ. Βασίλη Γρηγορίου και άλλους ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και έχει την έδρα της στη Βοστώνη από το 2012. Κατάφερε να εισηχθή στο NASDAQ (ADN) στις 5 Φεβρουαρίου 2021, μέσω συγχώνευσης με την AMCI Acquisition Corp. (NASDAQ: AMCI), εταιρεία Special Purpose Acquisition Company (SPAC).

Μία από τις βασικές προσφορές της Advent είναι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υψηλής απόδοσης. Οι κυψέλες καυσίμου χρησιμοποιούν υδρογόνο, φυσικό αέριο ή άλλες μορφές καθαρών υγρών καυσίμων (efuels) για την παραγωγή «καθαρής» ενέργειας.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει πολλαπλές χρήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροναυπηγική και στην παραγωγή ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid). Επιπλέον, τα υλικά που έχει αναπτύξει η Advent έχουν εφαρμογές στην παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και σε μεγάλες μπαταρίες αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας (flow batteries). Οι κυψέλες καυσίμου της Advent είναι εξαιρετικά αποδοτικές και αξιόπιστες καθιστώντας τις κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η Advent συμμετέχει ενεργά στις τεχνολογίες υδρογόνου. Το υδρογόνο είναι ένας ευέλικτος φορέας ενέργειας που μπορεί να παραχθεί από διάφορες ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια. Η Advent αναπτύσσει προηγμένες λύσεις παραγωγής και αποθήκευσης υδρογόνου για να επιτρέψει την ευρεία υιοθέτηση του υδρογόνου ως πηγή καθαρής ενέργειας. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση σε βιομηχανίες όπως οι μεταφορές, οι βιομηχανικές διαδικασίες και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δέσμευση της Advent για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα είναι εμφωανής στις συνεργασίες και τις συνέργειές της. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με ηγέτες του κλάδου, ερευνητικά ιδρύματα και κυβερνητικούς φορείς για να προωθήσει την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογιών της. Με την προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων, η Advent στοχεύει να επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο ενεργειακό μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Business Voice

Comments are closed.