Κουβέρτα Πυροπροστασίας για Ηλεκτρικά Οχήματα Vlitex

Η εταιρεία Idator στα πλαίσια της εισαγωγής της στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, εντάσσει στο χαρτοφυλάκιό της τις κουβέρτες πυροπροστασίας VLITEX για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Η εταιρεία VLITEX κατασκευάζει κουβέρτες πυροπροστασίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εργοστάσιο της στην Γερμανία, τηρώντας αυστηρές προδιαγραφές με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της.

Στα πλαίσια της προώθησης της κουβέρτας μάλιστα, βρέθηκε στην χώρα μας ο Jonas Schwender, Sales & Business Development Manager της εταιρείας VLITEX για την επίδειξη των κουβερτών πυροπροστασίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις εγκαταστάσεις της Idator. Εδώ μπορείτε να δείτε video από την επίδειξη.

Η κουβέρτα πυροπροστασίας της VLITEX είναι κατασκευασμένη από υαλονήματα με επικάλυψη σιλικόνης, αντέχει στους 1000°C και σε θερμοκρασιακές εξάρσεις έως 1300°C.
Το τυπικό μέγεθος της κουβέρτας είναι 6×8μ, κατάλληλο για οχήματα μεγέθους van, suv ή δύο ΙΧ σε σειρά και έχει βάρος 27 κιλά, η μεταφορά της γίνεται πολύ εύκολα με σάκο 80x30x20εκ.

Η κουβέρτα πυροπροστασίας VLITEX, τοποθετείται πάνω από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ύστερα από την έναρξη φωτιάς, η φωτιά καίει κάτω από το κάλυμμα VLITEX με ελεγχόμενο τρόπο χωρίς να είναι απαραίτητο η χρήση νερού ή αφρού.

Η κουβέρτα λειτουργεί περιορίζοντας την παραγωγή καπνού, τη θερμότητα και τις φλόγες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Προστατεύεται έτσι ο περιβάλλον χώρος και τα αντικείμενα. Μια συμβατική πυρκαγιά καταστέλλεται σε πολύ σύντομο χρόνο.

Η φωτιά πνίγεται μετά την τοποθέτηση της κουβέρτας, ενώ στην περίπτωση που καίγεται η μπαταρία, τότε η κουβέρτα προστατεύει τον περιβάλλοντα χώρο από εκπομπή καπνού και άλλων επικίνδυνων αερίων και επιπλέον μειώνει σημαντικά την θερμοκρασία. Δεν επιτρέπει την εξάπλωση της φωτιάς σε άλλα αντικείμενα γύρω από το φλεγόμενο αυτοκίνητο και είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς δεν χρησιμοποιείται κάποιο επιπλέον κατασβεστικό υλικό.

Διαθέτει υψηλή αντοχή στο σκίσιμο και μπορεί να επαχρησιμοποιηθεί. Εδώ μπορείτε να δείτε video με χρήση από Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υλικό κατασκευής Ύφασμα υαλονημάτων με επένδυση σιλικόνης 560g/m², φέρουν τέσσερεις χειρολαβές στις τέσσερις γωνίες
Αντοχή στη θερμότητα Μέχρι 1000 °C και στιγμιαία μέχρι 1300 °C
Αγωγιμότητα Πρακτικά μηδενική
Συντήρηση Μηδενική. Καθαρισμός μετά τη χρήση
Επαναχρησιμοποίηση Εάν πληρεί τα κριτήρια επιθεώρησης μετά τη χρήση επαναχρησιμοποιείται
Διαστάσεις 6×8 m
Βάρος 27 kg
Μεταφορά Παραδίδεται εντός σάκου αποθήκευσης – μεταφοράς

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση ενός ηλεκτρικού ΙΧ απαιτούνται έως 150 φορές περισσότερο νερό σε σχέση με ένα συμβατικό. Επιπλέον, η διάρκεια της φωτιάς και η παραγωγή καπνού συνήθως διαρκεί από 2 έως 16 ώρες.
Η κουβέρτα πυροπροστασίας VLITEX φέρει σημαντικές πιστοποιήσεις (KIWA, MAGNA-STEYR, ADAC) και αποτελεί την κορυφαία λύση πυροπροστασίας για ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα.

Comments are closed.