Zone01 Athens: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση των υποψήφιων προγραμματιστών

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Check-In Event” στις νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία.

H πρώτη ομάδα υποψήφιων φοιτητών ενημερώθηκε για το πρωτοποριακό –χωρίς δίδακτρα- εκπαιδευτικό σύστημα τoυ Zone01 Athens από τον ίδιο τον εμπνευστή του, τον Nicolas Sadirac και τον CEO του Zone01 Athens, Χρήστο Αβραμούδη.Πάνω από 50 άτομα, με διαφορετικά ηλικιακά προφίλ και επίπεδα εμπειρίας στον προγραμματισμό άκουσαν τον Χρήστο Αβραμούδη να αναφέρει ότι το Zone01 Athens είναι μια νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση developers υψηλής κλάσης. Το πρόγραμμα ακολουθεί ένα μοναδικό παιδαγωγικό μοντέλο, χωρίς καθηγητές, χωρίς τα κλασικά μαθήματα, με τους εκπαιδευόμενους να μαθαίνουν στη πράξη και να δουλεύουν σε ομάδες. Η συνεργατικότητα τους βοηθά να ανεβαίνουν εκπαιδευτικό επίπεδο, να έχουν προγραμματιστική άμιλλα αλλά και να μαθαίνουν κώδικα με έναν μοναδικό τρόπο υλοποιώντας έργα του πραγματικού κόσμου, από ένα Sudoku ή μια πλατφόρμα Netflix. Όλα αυτά, μέσα σε δύο χρόνια εκπαίδευσης -χωρίς δίδακτρα-  αποκτώντας με αυτόν το τρόπο και οριζόντιες δεξιότητες, πέρα από τις προγραμματιστικές.

Nicolas Sadirac, 01Edu Founder Ion Petroppoulos, Zone01 Athens Head of Tech Christos Avramoudis, Zone01 Athens MANAGING PARTNER

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσα από μία ειδικά διαμορφωμένη παιγνιοποιημένη πλατφόρμα με δεκάδες γλώσσες προγραμματισμού διαθέσιμες αλλά και εκπαιδευτικά σενάρια, τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς ενσωματώνοντας τις τελευταίες τεχνολογικές και προγραμματιστικές τάσεις. Το εκπαιδευτικό λογισμικό των σχολών του συστήματος 01 Edu παγκοσμίως,  ενημερώνεται διαρκώς από μία μεγάλη ομάδα προγραμματιστών έτσι ώστε στο τέλος της εκπαίδευσης οι developers να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν να εργάζονται σε συνεργαζόμενες εταιρείες που παρέχουν ανταγωνιστικούς μισθούς..

Όσοι επιλεγούν από τα “Check-In Events” θα περάσουν ένα μήνα ταχύρρυθμων και εντατικών τεστ, τo λεγόμενο “Piscine Selection Bootcamp”, και στη συνέχεια οι καλύτεροι θα υπογράψουν συμβόλαιο 2 ετών εκπαίδευσης -χωρίς δίδακτρα- και 3 ετών εργασίας σε μεγάλες εταιρείες. Θα ακολουθήσουν και άλλες διαδικασίες επιλογής μέσα στο έτος έτσι ώστε το Zone01 Athens να φτάσει τους 250 εκπαιδευόμενους για το πρώτο έτος αλλά και να καταφέρει να ενσωματώσει 8.000 developers στην ελληνική αγορά μέχρι το 2030 επεκτεινόμενο σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

O Nicolas Sadirac, ιδρυτής του εκπαιδευτικού συστήματος 01 Edu, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εγκαινιάζεται  στην Ελλάδα το νέο μέλος των σχολών 01 Edu, με το πρώτο να ξεκινά το 2019 στο Παρίσι και πλέον να έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες developers υψηλής κλάσης σε όλο τον κόσμο. Βασικός μας στόχος είναι η πρόσβαση όλων, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και background  σε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο υψηλών προδιαγραφών -χωρίς δίδακτρα- και χωρίς ακαδημαϊκά προαπαιτούμενα, ακόμα και με μηδενική εμπειρία στο προγραμματισμό».

Nicolas Sadirac, 01Edu Founder

Ο Χρήστος Αβραμούδης, CEO του Zone01 Athens, ανέφερε με αφορμή το πρώτο Check-in event: «Σε ένα υπερσύγχρονο campus με πάνω από 500 θέσεις εργασίας, εστιατόριο και χώρους αναψυχής, αναμένουμε τους πρώτους φοιτητές μας να ξεκινήσουν μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης. Έχουμε όραμα να ετοιμάσουμε την επόμενη γενιά developers, σε ένα τεχνολογικό και εταιρικό τοπίο που αλλάζει λόγω της εισόδου της ΑΙ, με το εκπαιδευτικό σύστημα του Zone01 Athens να προσαρμόζεται αυτόματα σε όλα τα νέα δεδομένα, στις πιο επίκαιρες γλώσσες προγραμματισμού και projects, καλύπτοντας την έλλειψη ταλέντων στις επιχειρήσεις ενώ παράλληλα δίνουμε ώθηση στην ανάπτυξή τους, στην ανάπτυξη της χώρας μας αλλά και μια μοναδική ευκαιρία ανέλιξης για τους φοιτητές μας».

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο πρόγραμμα του Zone01 Athens πατήστε εδώhttps://www.zone01.gr/

Comments are closed.