Η Climate Data Service Startup Watershed “σήκωσε” 100 εκατ. δολάρια

Η εταιρεία δημιουργεί λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να μετρήσουν και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η Climate Data Service startup Watershed συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series C με επικεφαλής την επενδυτική εταιρεία Greenoaks, αποτιμώντας την εταιρεία σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Sequoia Capital, η Kleiner Perkins και η Galvanize Climate Solutions συμμετείχαν επίσης στον γύρο.

Ιδρύθηκε το 2019 και δημιουργεί λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να μετρήσουν και να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η Watershed αποτιμήθηκε σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Φεβρουάριο του 2022, όταν συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια δολάρια στον γύρο χρηματοδότησης Series B. Ανάμεσα στους επενδυτές της βρίσκεται επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ.

H Watershed, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες όπως ο κατασκευαστής Cheerios General Mills, η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Carlyle, δήλωσε ότι θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της στην Ευρώπη με τη νέα χρηματοδότηση.

Οι ρυθμιστικές αρχές και οι νομοθέτες πιέζουν τις επιχειρήσεις να δίνουν πιο λεπτομερή στοιχεία για το κλίμα, καθώς επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η Καλιφόρνια θέσπισε νέους νόμους πέρυσι απαιτώντας από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πολιτεία να αποκαλύψουν περισσότερα για το αποτύπωμα άνθρακα αρχής γενομένης από το 2026.

Comments are closed.