Μ. Παπαδόπουλος: Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ασφαλή πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες κινητικότητας

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Τη σημασία να έχουν όλοι οι πολίτες ασφαλή πρόσβαση στις σύγχρονες υπηρεσίες κινητικότητας, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην επιτυχή διοργάνωση του «Voltαρω» για έκτη συνεχή χρονιά, η οποία χαρακτηρίστηκε φέτος από τις συμφωνίες του Περιφερειακού Κόμβου Καινοτομίας του «EIT urban mobility» με Δήμους της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό την προώθηση λύσεων αστικής κινητικότητας.

Σχετικά, ο υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Οφείλουμε από κοινού, κεντρική διοίκηση και φορείς, να αναζητήσουμε λύσεις σε τοπικό επίπεδο προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες της κάθε πόλης, με στόχο την καινοτόμο βιώσιμη κινητικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια, αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα, αλλά και την δρα Γεωργία Αϋφαντοπούλου από το Ι.ΜΕ.Τ – Ε.Κ.Ε.Τ.Α., για την πρωτοβουλία τους να συνεργαστούν με τον Περιφερειακό Κόμβο Καινοτομίας του «EIT urban mobility», που εκπροσωπεί η Γενική Διευθύντρια, Maria Paula Caycedo. Η επιτυχία του «Voltαρω» για έκτη συνεχή χρονιά, δείχνει πως όταν υλοποιούμε δράσεις ανοιχτές στην κοινωνία και την οικονομία, επιτυγχάνουμε την επίλυση δύσκολων θεμάτων, αλλά και την κοινωνική αποδοχή των απαιτητικών πολιτικών της μετάβασης σε κλιματικά ουδέτερες πόλεις και περιφέρειες».

Ο Μ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσα από την εποπτεία των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Δήμων, μεριμνά ώστε ο σχεδιασμός για την κινητικότητα σε κάθε πόλη να δημιουργεί τις συνθήκες επίτευξης βιώσιμων επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών στο αστικό περιβάλλον.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Μεταφορών, σημείωσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα υπέγραψα τους χαρακτηρισμούς των ΣΒΑΚ των Δήμων Πέλλας και Αγίας Βαρβάρας, ενώ έχουν ήδη χαρακτηριστεί τα ΣΒΑΚ έξι μεγάλων Δήμων: Θεσσαλονίκης, Λαμίας, Γρεβενών, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Παλλήνης. Προσεχώς, μάλιστα, θα ολοκληρωθεί και ο χαρακτηρισμός του Σχεδίου για τον Δήμο Ωραιοκάστρου. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν ασφαλή πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες κινητικότητας και πως οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται με δίκαιο τρόπο και χωρίς αποκλεισμούς».

Comments are closed.