Ηλεκτροκίνηση: 60% φθηνότερη η αργή φόρτιση σε σχέση με τη βενζίνη

Η ομιλία του Δρ. Ε. Μπεκιάρη στο 3ο Electric Vehicle Conference.

Τον αναπτυξιακό αντίκτυπο που έχει η ηλεκτροκίνηση  στην εγχώρια οικονομία ανέδειξε για ακόμη μία χρονιά  το 3ο Electric Vehicle Conference που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου στο ΟΤΕΑcademy, στο Μαρούσι.

Ομιλητής του συνεδρίου ήταν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ,  Αντιπρόεδρος ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο), Δρ. Ε. Μπεκιάρης. Στην παρουσίασή του με θέμα “Electromobility in Greece: Achievements so far and proposals for the future”, ο Δρ. Μπεκιάρης μίλησε για το έργο του ΕΚΕΤΑ και του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, τονίζοντας τις πολλαπλές δράσεις του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, ενώ παράλληλα μίλησε για τους σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Δρ. Μπεκιάρης παρουσίασε την ταξινόμηση νέων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, αλλά και ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών στην Ελλάδα, συγκρίνοντας την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναδεικνύοντας τα οικονομικά οφέλη (60% φθηνότερη η αργή φόρτιση και 25% η ταχυφόρτιση σε σχέση με τη βενζίνη). Επίσης πρότεινε επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης των ταξί, αλλά και μοντέλα ενίσχυσης του δικτύου φόρτισης μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα).

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Comments are closed.