Alstom: Παρούσα στην «COP27» για την κλιματική αλλαγή

Η εταιρεία θα καταδείξει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο σιδηρόδρομος στις παγκόσμιες προσπάθειες απαλλαγής από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της έξυπνης και βιώσιμης κινητικότητας, η Alstom έχει δεσμευτεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία, από το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη έως την ραγδαία αστικοποίηση. Η COP27 αποτελεί μια ευκαιρία για την ανάδειξη των επιτευγμάτων και των διαθέσιμων ευκαιριών για την απεξάρτηση του κλάδου των μεταφορών από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πράσινες λύσεις μεταφορών του μέλλοντος. Η Alstom διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και συμμετέχει στη διάσκεψη από την #COP21 που έλαβε χώρα στο Παρίσι.

Αντιπροσωπεία της Alstom θα συμμετάσχει στην 27η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022 στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου.

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα του συνεδρίου, η Alstom θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που αφορούν τις μεταφορές από κοινού με άλλους έμπνευστους φορείς αλλαγής, κατά τις οποίες θα διεξαχθούν ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα και τη σημασία του ρόλου των γυναικών στον μετασχηματισμό και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στον τομέα των μεταφορών.

Οι εκδηλώσεις όπου θα συμμετάσχει η Alstom είναι οι εξής:

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

1:30 μ.μ.

Θέμα: Αφρική & Προκλήσεις Πράσινης Κινητικότητας

Mama Sougoufara, Διευθύνουσα Σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία, Όμιλος Alstom

Πού: Canada Pavilion

 

Τρίτη 15 Νοεμβρίου

3:00-4:30 μ.μ.

Θέμα: Ταξίδια

Cécile Texier, Αντιπρόεδρο Αειφορίας & ΕΚΕ, Όμιλος Alstom

Πού: AMON15 Pavilion

4:45-5:15 μ.μ.

Θέμα: Κυκλικότητα και Ανθεκτικές Εφοδιαστικές Αλυσίδες

Marc Granger, Chief Strategy and Integration Officer, Όμιλος Alstom

Πού: We Mean Business Coalition Pavilion

 

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου

11:00 -12:00 μ.μ.

Θέμα: Islamic Development Bank

Με τον Andrew DeLeone, Πρόεδρο της Περιφέρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας, Όμιλος Alstom ή κάποιο άλλο στέλεχος της Alstom

Πού: Islamic Dev Bank Pavilion

 

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

4:00-4:45 μ.μ.

Θέμα: Μείωση των αερίων θερμοκηπίου μέσω της κινητικότητας

Ramy Salah El Din, Διευθύνοντα Σύμβουλο Αιγύπτου, Alstom Group

Πού: Egypt Pavilion

Ημερομηνία: TBC

Ώρα: TBC

Θέμα: Women Get on Board 

Cécile Texier, Αντιπρόεδρο Αειφορίας & ΕΚΕ, Όμιλος Alstom

Πού: We Mean Business Pavilion

Η Alstom θα αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι δημόσιες μεταφορές και ειδικότερα οι λύσεις σιδηροδρομικής κινητικότητας στις προσπάθειες βιώσιμης ανάπτυξης κάθε χώρας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, η Alstom σε συνεργασία με την Ernst & Young (EY) θα δημοσιεύσει ένα έγγραφο θέσης ως συνεισφορά στην COP27, σχετικά με το πώς οι αστικές σιδηροδρομικές μεταφορές είναι κρίσιμες για την Αφρική για την αντιμετώπιση των αναγκών βιωσιμότητας, καταδεικνύοντας τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τους για τις αναπτυσσόμενες πόλεις της Αφρικής.

«Οι μεγάλες επενδύσεις στον σιδηρόδρομο θα επιτρέψουν την απαλλαγή των μεταφορών από τις ανθρακούχες εκπομπές, εκτός από πολλά άλλα οφέλη που είναι απαραίτητα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως η ισότιμη πρόσβαση στις μεταφορές, η κοινωνική πρόοδος και η οικονομική ανάπτυξη. Οι μεταφορές ευθύνονται για περισσότερο από το ένα τέταρτο της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας- είναι μία από τις ανθρώπινες δραστηριότητες που συνεχίζουν να προκαλούν αύξηση των εκπομπών C02. Η COP27 είναι μια ευκαιρία για την Alstom να καταδείξει τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την κινητικότητα Net Zero με την κατασκευή καινοτόμων, βιώσιμων λύσεων με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, συμβάλλοντας παράλληλα ενεργά στις δημόσιες συζητήσεις για τις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε η Cecile Texier, Αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας & ΕΚΕ της Alstom.

Αποστολή της Alstom είναι να στηρίζει τους πελάτες της κατά τη μετάβασή τους προς βιώσιμα συστήματα μεταφορών, σχεδιάζοντας και παρέχοντας καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις. Χάρη στην ικανότητα της Alstom να καινοτομεί και να εφαρμόζει ένα ισχυρό πρόγραμμα R&D, ο Όμιλος προσφέρει τη βέλτιστη πρόταση για τους πελάτες του, με βάση το πληρέστερο και πιο αποδοτικό χαρτοφυλάκιο στον κλάδο. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τόσο νέες επιλογές όσο και επιλογές αναδιαμόρφωσης.

Σήμερα, ο Όμιλος αποτελεί τον μοναδικό σιδηροδρομικό φορέα που προσφέρει όλο το φάσμα των πράσινων λύσεων έλξης και in-house τεχνολογία κυψελών καυσίμου, ενώ διαθέτει επίσης τρένα με μπαταρίες και υδρογόνο σε επιβατική λειτουργία.

Η Alstom είναι μέλος πολλών οργανισμών και πρωτοβουλιών που εργάζονται για ένα πιο πράσινο μέλλον, όπως: Transport Decarbonisation Alliance, European Clean Hydrogen AllianceUNIFE – The European Rail Supply Industry AssociationUITP – International Association of Public Transport, ITF – International Transport ForumHydrogen Council Hydrogen EuropeRail EuropeUnited Nations Global Compact και SLOCAT Partnership on Sustainable, Low Carbon Transport, μεταξύ άλλων.

 

Comments are closed.