AFEELA: Δείτε το πρώτο hi-tech ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Sony και Honda!

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των δύο ιαπωνικών κολοσσών θα βγει στην αμερικανική αγορά το 2026

Τον Μάρτιο του 2022 η Sony και η Honda τάραξαν τα νερά της παγκόσμιας  αγοράς αυτοκινήτων όταν ανακοίνωσαν πώς είχαν σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα. Φέτος, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας παγκοσμίως, της CES 2023, είδαμε για πρώτη φορά τους καρπούς του νέου εγχειρήματος των δύο ιαπωνικών κολοσσών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Sony ανακοινώθηκε πως το κοινό brand των δύο εταιριών θα ονομάζεται AFEELA, ενώ το πρώτο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα βγει στην αμερικανική αγορά το 2026.

Το νέο αυτοκίνητο των δύο εταιρειών θα συνδυάζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, VR, AR καθώς και ψυχαγωγία, προσφέροντας μια μοναδική hi-tech οδηγική εμπειρία.

Όσον αφορά την αυτόνομη οδήγηση οι δύο εταιρείες θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη, καθώς το πρώτο τους όχημα θα περιλαμβάνει πάνω από 40 εξωτερικούς αισθητήρες, όπως κάμερες, ραντάρ, υπερήχους και Lidar.

Αυτό που όμως τραβάει από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα είναι η φωτεινή μπάρα στο μπροστινό μέρος του οχήματος, η οποία μάλιστα μπορεί να δείξει και πληροφορίες όπως το επίπεδο της μπαταρίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές το όχημα έχει μια αρκετά φουτουριστική εμφάνιση, με κλειστή μάσκα και μια γυαλιστερή μαύρη ηλιόροφη οροφή. Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεσπόζουν τεράστιες οθόνες από άκρη σε άκρη.

Τέλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης η Sony τόνισε ότι η εμπειρία του οχήματος θα βελτιώνεται διαρκώς με αναβαθμίσεις λογισμικού μέσω 5G δικτύου.

Comments are closed.