I Vision Dee: Η «απάντηση» της BMW στο Apple Car

Το νέο μοντέλο της BMW, το οποίο παρουσιάστηκε στην CES 2023, αλλάζει χρώμα από μόνο του

Η BMW παρουσίασε στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων (CES) 2023 στο Λας Βέγκας το i Vision Dee, το οποίο αποτελεί ένα φουτουριστικό, μεσαίου μεγέθους sedan με μία νέα και λιτή σχεδιαστική γλώσσα. Το όνομα «Dee» συμβολίζει την ψηφιακή συναισθηματική εμπειρία (Digital Emotional Experience) και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του. Να δημιουργήσει έναν ακόμα πιο ισχυρό σύνδεσμο μεταξύ των ανθρώπων και των αυτοκινήτων τους στο μέλλον. Όπως όλα δείχνουν το πρωτότυπο αυτό μοντέλο θα είναι ο βασικός ανταγωνιστής του φημολογούμενου ηλεκτρικού οχήματος της Apple, του Apple Car.

Οι μελλοντικές ψηφιακές λειτουργίες θα υπερβαίνουν κατά πολύ το επίπεδο του φωνητικού ελέγχου και των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που γνωρίζουμε σήμερα. Με τις έξυπνες, σχεδόν ανθρώπινες ικανότητές του, το μοντέλο της BMW θα συνοδεύει τους οδηγούς όχι μόνο σε πραγματικές καταστάσεις στους δρόμους, αλλά και στο ψηφιακό τους περιβάλλον.

Το BMW i Vision Dee, αντί να εναλλάσσει την αμφίεσή του μεταξύ μαύρου και λευκού, προσφέρει τώρα ένα πολύχρωμο, πλήρως μεταβλητό και ατομικά παραμετροποιήσιμο εξωτερικό. Μια μεμβράνη ePaper εφαρμόζεται στο αμάξωμα για τη δημιουργία αυτής της μαγικής χρωματικής εμφάνισης. Υπάρχει δυνατότητα απεικόνισης έως και 32 χρωμάτων. Η επιφάνεια του αμαξώματος του BMW i Vision Dee χωρίζεται σε 240 τμήματα E Ink, καθένα από τα οποία ελέγχεται ξεχωριστά. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία μιας σχεδόν απεριόριστης ποικιλίας σχεδίων και τη μεταβολή τους μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η σχεδίαση του BMW i Vision Dee είναι σκόπιμα λιτή, ώστε να εστιάζει την προσοχή στην ψηφιακή εμπειρία και το DNA της μάρκας BMW. Εξωτερικά, βασίζεται στην κλασική σχεδίαση ενός sedan αυτοκινήτου τριών όγκων, ενώ υπάρχουν παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η μάσκα νεφρών της BMW και οι διπλοί στρογγυλοί προβολείς.

Comments are closed.