Tesla: Καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

Το γερμανικό συνδικάτο μετάλλου IG Metall κατήγγειλε ότι η εταιρεία αυξάνει συνεχώς τα τις ώρες εργασίας και μειώνει τον χρόνο για ξεκούραση

Στο «στόχαστρο» βρίσκεται για ακόμα μια φορά η Tesla, μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίες που έχει επιβάλει η εταιρεία στο εργοστάσιο της  στην Γερμανία. Ειδικότερα, το γερμανικό συνδικάτο μετάλλου IG Metall, εκτόξευσε «πυρά» εναντίον της εταιρείας για τα παράλογα ωράρια εργασίας που κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Βρανδεμβούργου.

Η IG Metall, η οποία διατηρεί γραφείο της κοντά στο εργοστάσιο της Τesla, τόνισε ότι πολλοί εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι ώρες εργασίας συνεχώς αυξάνονται και ο χρόνος ξεκούρασης συνεχώς μειώνεται.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά για τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν λόγω των συμβάσεων εργασίας που έχουν υποχρεωθεί να υπογράψουν και οι οποίες τους δεσμεύουν γύρω από τέτοια ζητήματα.

Μάλιστα, μια νέα θέση εργασίας που άνοιξε στην Tesla για «Ερευνητή Πληροφοριών Ασφαλείας», ο οποίος θα συνεργαστεί με τα νομικά τμήματα και τα τμήματα ανθρώπινων πόρων για τη διεξαγωγή «συλλογής επιτόπιων πληροφοριών εντός και εκτός των τειχών της Tesla, προκειμένου να προστατεύσει την εταιρεία από απειλές», ενέτεινε τους φόβους των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν στην Tesla με μεγάλο ενθουσιασμό για το έργο της. Με την πάροδο του χρόνου παρατηρούμε ότι αυτός ο ενθουσιασμός εξασθενεί», ανέφερε η Irene Schulz στέλεχος της IG Metall.

«Η Tesla δεν κάνει αρκετά για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και αφήνει πολύ λίγο χρόνο για αναψυχή, οικογένεια και χαλάρωση», κατέληξε η Schulz.

Comments are closed.