Britishvolt: Χρεοκόπησε η βρετανική Startup EV μπαταριών

Η πορεία της εταιρείας διέψευσε όσους πίστευαν ότι θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της βρετανικής βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Αίτημα για χρεοκοπία κατέθεσε σήμερα (17/1) η Startup, Britishvolt, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, διαψεύδοντας όσους εκτιμούσαν ότι κάποια στιγμή θα γινόταν ένας από τους ισχυρότερους παίκτης στην παγκόσμια αγορά κατασκευής EV μπαταριών.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Britishvolt επέλεξε την EY ως διαχειριστή της, ενώ ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 25 από τους 300 υπαλλήλους της.

Έχοντας την υποστήριξη του εξορυκτικού γίγαντα Glencore, όλοι πίστευαν ότι η Britishvolt θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της βρετανικής βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Britishvolt σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια κινητής τηλεφωνίας της χώρας και υπέγραψε συμφωνίες με την Aston Martin και την Lotus της Zhejiang Geely Holding Group, ωστόσο δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει σταθερές δεσμεύσεις για παραγγελίες.

Μάλιστα, η Startup βρισκόταν σε συζητήσεις την περασμένη εβδομάδα για να διασωθεί σε αποτίμηση 32 εκατομμυρίων λιρών (39 εκατομμύρια δολάρια), 95% λιγότερο από ό,τι άξιζε μόλις πέρυσι. Η EY αναμένεται τώρα να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Η χρεοκοπία της Britishvolt σημαίνει ότι η Μεγάλη Βρετανία κινδυνεύει να μείνει πίσω στην παγκόσμια παραγωγή EV.

Comments are closed.