«Σπάει» τα κοντέρ η ζήτηση για τα πιο φθηνά Tesla

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης για να μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση

Τεράστια είναι η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla, μετά τη μείωση τιμών στα best-seller μοντέλα της που πραγματοποίησε η εταιρεία. Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης τους επόμενους δύο μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη παράγει οχήματα για την αγορά της Κίνας και για εξαγωγή στην Ευρώπη.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει κατά μέσο όρο εβδομαδιαία σχεδόν 20.000 οχήματα στο εργοστάσιο της Σαγκάης, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης της προηγουμένης εβδομάδας σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της Tesla, ο CEO της εταιρείας, Ίλον Μασκ, είπε ότι οι παραγγελίες διπλασιάστηκαν μετά την πτώση των  τιμών.

Στη συνέχεια, ο Μασκ είπε ότι οι παραδόσεις του 2023 θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια οχήματα, εφόσον δεν υπάρξει κάποια διακοπή εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων.

Ο «πόλεμος» τιμών από την Tesla έχει ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων, με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να ακολουθούν τα βήματα της εταιρείας του Μασκ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τις πρώτες 29 ημέρες του Ιανουαρίου, οι μέσες ημερήσιες λιανικές πωλήσεις της Tesla στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 36% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, φτάνοντας τα 25.686 οχήματα.

Comments are closed.