Το Hyundai Kona μόλις έγινε και ηλεκτρικό!

Το νέο KONA Electric προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 490 χλμ.

Η Hyundai πραγματοποίησε σήμερα την παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου KONA, έχοντας στο επίκεντρο των εκδόσεων μια ηλεκτρική πρόταση. Η δεύτερη γενιά, πλέον, διαθέτει εκδόσεις EV (βασική ή μεγάλης αυτονομίας), πλήρως υβριδικές (HEV) με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και τις σπορ εκδόσεις N Line.

Το νέο KONA Electric προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 490 χλμ, ενώ διαθέτει ειδικά σχεδιαστικά, όπως το μπροστινό πορτμπαγκάζ, ενεργά πτερύγια αέρα, εσωτερικές και εξωτερικές παροχές ρεύματος Head-up Display, λειτουργία οδήγησης i-PEDAL, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρονικό ενεργό σχεδιασμό ήχου (e-ASD) και Eco Package.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά το νέο μοντέλο έχει αυξημένες διαστάσεις. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4.355 χιλιοστά, είναι δηλαδή 175 χλστ. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά του 2017, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 2.660 χλστ. (αυξημένο κατά 60 χλστ.), το πλάτος του είναι στα 1.825 χλστ. (είναι 25 χλστ. μεγαλύτερο) και το ύψος είναι κατά 20 χλστ. ψηλότερο φτάνοντας συνολικά τα 1.575 χλστ..

Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27, το νέο KONA υπερέχει στην αεροδυναμική απόδοση, ενώ ο γενικός σχεδιασμός προσδίδει περισσότερο στιλ. Χαρακτηριστικό είναι το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και η πίσω λωρίδα που το χαρακτηρίζει. Οι εκδόσεις N Line διαθέτουν μαύρους καθρέπτες, πίσω αεροτομή και προαιρετικά μαύρη οροφή, πιο επιθετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, διπλές εξατμίσεις και τονισμένα σπόιλερ.

Τα αποδοτικά συστήματα μετάδοσης 2WD διασφαλίζουν υψηλές αυτονομίες που φτάνουν έως τα 490 χιλιόμετρα στην έκδοση Long Range με την μπαταρία 65,4 kWh και με ηλεκτροκινητήρα 160 kW. Η βασική έκδοση Standard Range έχει μπαταρία 48,4 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 114,6 kW.

To ολοκαίνουριο ΚΟΝΑ αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2023 και αντίστοιχα το ηλεκτροκίνητο (EV) ΚΟΝΑ φέτος τον Οκτώβριο.

Comments are closed.