Ford: Παρουσιάζει το Project T3, το νέο ηλεκτρικό ημιφορτηγό που έρχεται το 2025

Σύμφωνα με την Ford θα είναι ένα φορτηγό που οι άνθρωποι θα μπορούν να εμπιστευτούν στην ψηφιακή εποχή, πλήρως αναβαθμίσιμο, που θα βελτιώνεται συνεχώς

Η Ford δήλωσε την Παρασκευή ότι το συγκρότημα BlueOval City αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έξω από το Μέμφις του Τενεσί θα περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο φορτηγών ικανό να παράγει 500.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως.
Το πρώτο όχημα, που θα κυκλοφορήσει το 2025, θα είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγό επόμενης γενιάς, με την κωδική ονομασία Project T3, που σημαίνει Trust the Truck. Σύμφωνα με την Ford θα είναι ένα φορτηγό που οι άνθρωποι θα μπορούν να εμπιστευτούν στην ψηφιακή εποχή, πλήρως αναβαθμίσιμο, που θα βελτιώνεται συνεχώς και θα υποστηρίζει ρυμούλκηση, μεταφορά, και αμέτρητες καινοτομίες. Πρόκειται για το δεύτερο ηλεκτροκίνητο ημιφορτηγό από τη Ford, το πρώτο ήταν το F-150 Lightning.
Η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό φορτηγό, με το επίσημο όνομα, την τιμή και την εμβέλειά του να παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.
Η κατασκευή στο BlueOval City, το κέντρο για τη μελλοντική κατασκευή EV και κυψελών μπαταριών και βασικό συστατικό προς τον στόχο της να πουλάει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως τα τέλη του 2026, ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο.
«Το BlueOval City είναι το σχέδιο για το ηλεκτρικό μέλλον της Ford σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπιλ Φορντ, εκτελεστικός πρόεδρος της Ford. «Θα κατασκευάσουμε επαναστατικά ηλεκτρικά οχήματα σε μια προηγμένη μονάδα παραγωγής που λειτουργεί σε αρμονία με τον πλανήτη, ευθυγραμμίζοντας την επιχειρηματική ανάπτυξη και καινοτομία με την περιβαλλοντική πρόοδο»
Η αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύσσει το φορτηγό EV δεύτερης γενιάς παράλληλα με το ολοκαίνουργιο εργοστάσιο συναρμολόγησης σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη λειτουργική αποδοτικότητα, έναν τομέα για το οποίο η Ford έχει αγωνιστεί πολύ.
Το αποτύπωμα θα είναι 30% μικρότερο από τα παραδοσιακά εργοστάσια, παρέχοντας παράλληλα υψηλότερη παραγωγική ικανότητα, ανέφερε η εταιρεία. Το εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί επίσης ηλεκτρική ενέργεια χωρίς άνθρακα από την ημέρα που θα ανοίξει. Η Ford θα χρησιμοποιήσει την ανακτηθείσα ενέργεια από την υποδομή κοινής ωφέλειας και το γεωθερμικό σύστημα της τοποθεσίας για να παρέχει θερμότητα χωρίς άνθρακα για το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο θα είναι ουδέτερο ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ θα εξοικονομεί 50 εκατομμύρια γαλόνια νερού ετησίως με τη μείωση της εξάτμισης από τους πύργους ψύξης του εργοταξίου. Το campus θα διαθέτει επίσης ένα κατάστημα Lowe’s στο χώρο του εργοστασίου για την προμήθεια οικοδομικών υλικών.
Άλλες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και νερού θα χρησιμοποιηθούν στον χώρο των 3.600 στρεμμάτων, όπως ένας χώρος μηδενικών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής που έχουν σχεδιαστεί για να μην χρησιμοποιούν γλυκό νερό για τις διαδικασίες συναρμολόγησης.

Comments are closed.