Hop: Κάνει το επόμενο βήμα με προορισμό την Ελλάδα

Η Hop, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα micro-mobility στην Ευρώπη η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2019 και εξυπηρετεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 20 πόλεις, ξεκίνησε να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα.

Η Hop, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα διαμοιραζόμενης μετακίνησης στην Ευρώπη, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2019, άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα τον Μάρτιο. Η εταιρεία, η οποία εισήλθε στην αγορά της μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας, με τα ηλεκτρικά πατίνια της και συνεχίζει τις δραστηριότητές της σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, θα ξεκινήσει σύντομα τις υπηρεσίες της για τη διευκόλυνση των αστικών μετακινήσεων στην Αθήνα και την Πάτρα.

Νέος προορισμός, Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει γίνει ο νέος προορισμός της Hop, η οποία έχει επεκταθεί σε 3 διαφορετικές χώρες και περισσότερες από 20 πόλεις μέσα σε 4 χρόνια. Οι λύσεις της στοχεύουν στη διατήρηση της καινοτομίας και στη μείωση των εκπομπών ρύπων που προκαλούν οι μεταφορές στο περιβάλλον. Προσφέροντας κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια υψηλών προδιαγραφών για να συμβάλει ώστε οι πόλεις που είναι προσανατολισμένες στο αυτοκίνητο να γίνουν και πάλι προσανατολισμένες στον άνθρωπο, η εταιρεία, ως η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πλατφόρμα micromobility στην Ευρώπη, παρείχε στους χρήστες στη Θεσσαλονίκη κοινόχρηστα ηλεκτρικά οχήματα που ξεχωρίζουν με την υψηλή τεχνολογία τους καθώς και την υψηλή οδηγική ασφάλεια και απόδοση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη για τον Μάρτιο του 2022, στην Ελλάδα πωλήθηκαν 50.000 ιδιωτικά σκούτερ. Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας σημαντικός πάροχος κοινόχρηστης κινητικότητας στη χώρα.

“Οι λύσεις micro-mobility αποτελούν ανάγκη για όλες τις πόλεις”

2 / 2
Τα στοιχεία του TomTom Traffic Index δείχνουν ότι η Αθήνα κατέχει την 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο χρόνος που δαπανάται ανά 10 χιλιόμετρα είναι 20 λεπτά, ο οποίος έχει αυξηθεί επιπλέον 20 δευτερόλεπτα το 2021.

Ο Γεώργιος Καρράς υπογράμμισε ότι το micro-mobility αποτελεί ανάγκη για όλες τις πόλεις, ανεξαρτήτως μεγέθους. Αναφέροντας ότι παρέχουν 24 ώρες το 24ωρο αδιάλειπτες υπηρεσίες με βάση το όραμα τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος και μια πολιτική προσανατολισμένη στη λύση, ο κ. Καρράς επισήμανε ότι πολλές χώρες δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με το micro-mobility ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση και είπε: “Ωστόσο, πάνω από το 60% των μετακινήσεων με οχήματα στην πόλη πραγματοποιούνται για αποστάσεις 5 χιλιομέτρων ή λιγότερο. Αυτό αποκαλύπτει ότι οι μικρές, ελαφριές, κοινές και ασφαλείς λύσεις micro-mobility είναι απαραίτητες”.

Ενώ ο κόσμος μιλάει για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροκίνηση όσον αφορά τις μεταφορές, οι φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις micro-mobility ξεχωρίζουν μεταξύ των βιώσιμων επιλογών μεταφοράς. Επιδιώκοντας να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στη μετάβαση στον ηλεκτρικό μετασχηματισμό των μεταφορών, η Hop στοχεύει να διευκολύνει τις αστικές μεταφορές και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στις πόλεις, κάνοντας τα βιώσιμα και προσβάσιμα σκούτερ της ευρέως διαδεδομένα.

Comments are closed.