Schneider Electric: Οδεύει προς ένα «ηλεκτρικό» μέλλον

Τις ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ανέδειξε η εταιρεία στο 3o Electric & Micro Mobility Forum.

Τις ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ανέδειξε η Schneider Electric, στο 3o Electric & Micro Mobility Forum, το συνέδριο που αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες Μεταφορών θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας σε ατομικό και εθνικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Αλέξανδρος Νταλαγιάννης, Microgrid & EV Chargers Product Application Engineer της Schneider Electric, παρουσίασε τη νέα σειρά φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων EVlink AC Pro της εταιρείας, αλλά και το σύστημα διαχείρισης, πρόσβασης και παρακολούθησης των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, EcoStructureTM EV Charging Expert. Κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου συστήματος είναι η διαχείριση του φορτίου των φορτιστών σε πραγματικό χρόνο, ο έλεγχος πρόσβασης χρηστών, ο απομακρυσμένος έλεγχος της εγκατάστασης, η αμαδοποίηση και οπτικοποίηση δεδομένων και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη. Το μεγάλο πλεονέκτημα του EcoStruxure EV Charging Expert είναι ότι ανακατανέμει τα φορτία, εξαλείφοντας την ανάγκη αναβάθμισης του μετασχηματιστή και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο κτίριο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι ο σταθμός φόρτισης λαμβάνει τη μέγιστη ενέργεια.

Ο κ. Νταλαγιάννης δήλωσε σχετικά:

«Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε το συντομότερο στην ηλεκτροκίνηση και τον εξηλεκτρισμό. Οι μεταφορές υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει το 27% των ρύπων του θερμοκηπίου, ενώ το 98% των φορτιστών πρόκειται να εγκατασταθεί σε σπίτια και κτίρια. Η Schneider Electric προσφέρει ολιστικές λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία είναι συνηφασμένη με όλα τα πρότυπα ασφαλείας, ενώ στο κομμάτι της διασυνδεσιμότητας υποστηρίζει στο 100% το πρωτόκολλο OCPP 1.6J, με πληθώρα CPOs που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλους κατασκευαστές για την εύκολη διασύνδεση με τις backend πλατφόρμες. Επιπλέον, οι φορτιστές μας είναι έτοιμοι για την αναβάθμιση σε OCPP 2.0.1, καθώς επίσης και για το Plug and Charge, ενώ διαθέτουν έξυπνη φόρτιση σύμφωνα με το ISO 15118».

 

«Η Schneider Εlectric δεν παρέχει απλά φορτιστές, οι οποίοι αποτελούν το πάνω μέρος του «παγόβουνου» της ηλεκτροφόρτισης, αλλά το σύνολο της λύσης με αξιόπιστο εξοπλισμό προστασίας της γραμμής συμβατό τόσο με δικούς της φορτιστές, όσο και με φορτιστές τρίτων προμηθευτών. Παράλληλα, διαθέτει λογισμικά και υπηρεσίες διαχείρισης πόρων, ενέργειας, λύσεις Μικροδικτύου και συστήματα διαχείρισης κτηρίων BMS για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων με πράσινη ενέργεια από φωτοβολταϊκά και μπαταρίες και την ενσωμάτωση των φορτιστών σε ενιαίο σύστημα ενεργειακής αποδοτικότητας. Τέλος, η Schneider Electric μαζί με τους συνεργάτες της παρέχει το πλήρες πακέτο εγκατάστασης και συντήρησης».

Comments are closed.