Άνοδο πωλήσεων στην Ελλάδα σημειώνουν τα ηλεκτρικά και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα

Τα πετρελαιοκίνητα κατέλαβαν μερίδιο αγοράς 13,4% και τα ηλεκτροκίνητα 9,9%!

Αύξηση πωλήσεων σημειώνουν τα πετρελαιοκίνητα και τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα με καύσιμο το πετρέλαιο γνώρισαν αύξηση 2,8% σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο, καταλαμβάνοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 13,4%, ενώ για άλλον έναν μήνα σημείωσαν αύξηση πωλήσεων (2,8%) τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (αμιγώς ηλεκτρικά ή με μικρή ηλεκτρική αυτονομία). Το συνολικό μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων έφθασε τα 9,9% της συνολικής αγοράς.

Το συνολικό μερίδιο των οχημάτων με βενζίνη στην ελληνική αγορά εξακολουθεί να παίζει τον πρώτο ρόλο. Άγγιξε το 43,8% τον προηγούμενο μήνα γνωρίζοντας συνολική μείωση 3,2% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022. Πτωτικά κινήθηκαν και τα υβριδικά (-1,8%, 30,4% συνολικό μερίδιο αγοράς), ενώ την ίδια πορεία σημειώνουν οι πωλήσεις με κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο (-0,1%) και το υγραέριο (LNG) με 0,6%.

Η αγαπημένη κατηγορία αυτοκινήτων των Ελλήνων καταναλωτών για άλλον έναν μήνα παρέμεινε η «Β», η οποία συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία ευελιξία εντός πόλεων και ικανοποιητικές λύσεις για εκτός πόλεων διαδρομές, προσφέροντας άνεση, χώρους και οικονομία καυσίμου. Το συνολικό μερίδιο αγοράς της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι 51,8%. Δηλαδή περίπου ένα στα δύο αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, εκ των οποίων το 27,2% είναι SUV. Ακολουθεί η κατηγορία «C» με συνολικό μερίδιο αγοράς 31,8%, εκ των οποίων τα SUV καταλαμβάνουν το 19,9%, ενώ στο τρίτο σκαλί των πωλήσεων βρίσκεται η κατηγορία «Α» με 8% συνολικό μερίδιο αγοράς. Λίγο πιο πίσω βρίσκεται η κατηγορία «D», η μεγάλη και συνήθως πολυτελής κατηγορία, με 6,2% μερίδιο αγοράς.

Comments are closed.