Η Tesla ρίχνει ξανά τις τιμές στην Κίνα – Φόβοι για νέο πόλεμο τιμών

Η εταιρεία μείωσε την τιμή του υπάρχοντος αποθέματος του premium μοντέλου S και του μοντέλου X κατά 70.000 γιουάν (9.600 δολάρια) σε 754.900 γιουάν και 836.000 γιουάν αντίστοιχα

Η Tesla προχώρησε σε δεύτερο γύρο μειώσεων τιμών στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, τροφοδοτώντας τους φόβους των επενδυτών για αναζωπύρωση του πολέμου τιμών ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ειδικότερα, η εταιρεία μείωσε την τιμή του υπάρχοντος αποθέματος του premium μοντέλου S και του μοντέλου X κατά 70.000 γιουάν (9.600 δολάρια) σε 754.900 γιουάν και 836.000 γιουάν αντίστοιχα.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις δύο ημέρες αφότου η Tesla μείωσε τις τιμές τις εκδόσεις Long Range και Performance του Model Y SUV κατά 14.000 γιουάν και επέκτεινε την επιδότηση ασφάλισης για τη βασική έκδοση του Model 3, διατηρώντας το προνόμιο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Οι μειώσεις τιμών ενδέχεται να επιταχύνουν περαιτέρω έναν πόλεμο τιμών στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και να ασκήσουν πίεση σε ανταγωνιστές όπως η BMW και η Mercedes-Benz.

«Ο πόλεμος των τιμών ήταν και θα παραμείνει ένα διαρκές θέμα στην αγορά αυτοκινήτων της Κίνας», δήλωσε η Τζοάνα Τσεν, αναλύτρια του κλάδου αυτοκινήτων στο Bloomberg Intelligence. «Η Tesla προσπαθεί να διατηρήσει τον όγκο πωλήσεων της, αφού τα στοιχεία του Ιουλίου έδειξαν επιβράδυνση στις παραγγελίες», κατέληξε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να συνεχίσει να μειώνει τις τιμές αν τα επιτόκια συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο, οι μειώσεις τιμών έχουν ήδη επιβαρύνει το μικτό περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο υποχώρησε σε χαμηλό τετραετίας το δεύτερο τρίμηνο.

 

 

 

Photo by Tesla Fans Schweiz on Unsplash

Comments are closed.