Οι ψηφιακές υπηρεσίες προσθέτουν δισ. ευρώ στις αυτοκινητοβιομηχανίες έως το 2030

Πολύ μεγάλη αύξηση εσόδων περιμένουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έως το 2020

Όπως αναφέρουν σύμβουλοι επιχειρηματικότητας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να δουν μεγάλη αύξηση στα έσοδα τους μέσα από τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Accenture έως το 2030, οι ψηφιακές υπηρεσίες θα μπορούσαν να αποφέρουν πρόσθετα έσοδα ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίου ευρώ σε όλη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών, ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να «απογειωθούν» ακόμα περισσότερο έως το 2040 και να δουν αυξήσεις στα κέρδη τους που θα αγγίζουν και τα 3,25 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά εν μέσω αναμονής να αυξηθούν κατακόρυφα ι ψηφιακές υπηρεσίες, όταν δηλαδή τα αυτοκίνητα θα έχουν λογισμικά που συμβάλλουν αποφασιστικά στην αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες παράγουν σήμερα μόνο το 3% των εσόδων των αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως. Ωστόσο αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί περιοδικά, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται όλο και μεγαλύτερες επενδύσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το πρώτο βήμα της ψηφιοποίησης είναι η χρήση του smartphones για τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Από την ψυχαγωγία, την επικοινωνία, τον έλεγχο του αυτοκινήτου απομακρυσμένα ή τον τρόπο που ο οδηγός θα ανοίγει ή θα εκκινεί το όχημα. Όλες αυτές οι ψηφιακές λειτουργίες υπόσχονται κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν και προστιθέμενη αξία στο εκάστοτε όχημα.

Comments are closed.