SeedBlink: Μέγιστη ασφάλεια και υψηλές επενδυτικές αποδόσεις μέσω ανταλλαγής asset

Σε περίπου 450.000 ευρώ ανέρχεται το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο μεμονωμένων επενδυτών στην πλατφόρμα, ενώ το μέσο μέγεθος χαρτοφυλακίου αγγίζει τα 20.000 ευρώ.

Η SeedBlink, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεπένδυσης σε Startups τεχνολογίας, πραγματοποιεί νέο άνοιγμα στην αγορά.

Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας δίνει την δυνατότητα σε επενδυτές να συναλλάσσουν μεταξύ τους τα assets που κατέχουν, αυξάνοντας τις πιθανότητες αποδόσεων από επενδύσεις χαρτοφυλακίου.

 

Η SeedBlink σχεδιάζει να επεκτείνει αυτήν τη λειτουργικότητα πέρα από τους νέους γύρους χρηματοδότησης μέχρι το τέλος του έτους, επιτρέποντας στους επενδυτές να διαπραγματεύονται τα assets όλων των εταιρειών του χαρτοφυλακίου.

Αρκετές επαναλήψεις έχουν ήδη δοκιμαστεί και χρησιμοποιηθεί από τους μετόχους με επενδύσεις SeedBlink σε εταιρείες όπως η Cyscale και η KFactory, με αποδόσεις επένδυσης που κυμαίνονται από 2,5 έως 4,75 φορές. Από την έναρξή του στις αρχές του 2020, η SeedBlink έχει διευκολύνει σχεδόν 3 χιλ. επενδύσεις σε περισσότερες από 60 ευρωπαϊκές τεχνολογικές νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Το μέσο μέγεθος του χαρτοφυλακίου είναι 20.000 ευρώ και το συνολικό ποσό που επενδύει ένας μόνο επενδυτής στο χαρτοφυλάκιό του είναι σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ. Το 25% των ενεργών επενδυτών έχουν χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 5 εταιρειών, με τις πιο διαφοροποιημένες να έχουν 30 εταιρείες.

Η ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς έρχεται λίγο αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε την στρατηγική της επέκταση στη χώρα μας.

Τα νέα γραφεία της επενδυτικής εταιρείας στην Αθήνα, έχουν μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» με στόχο να δώσουν μια νέα ώθηση στο εγχώριο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με τον Γιώργος Πλατάνας στο «τιμόνι», σε ρόλο Country Manager.

Η Seedblink πρόκειται για μια πλατφόρμα που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, από το πρώιμο στάδιο (pre-seed stage) έως τη φάση «B». Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει 11 χιλ. επενδυτές από 50 χώρες. Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020 ως λύση για επενδύσεις σε μετοχές και τώρα συνδυάζει ιδιωτικές επενδύσεις και άντληση κεφαλαίων χρησιμοποιώντας τεχνολογία, τεχνογνωσία και χτίζοντας ισχυρές κοινότητες.

Περισσότερες από 1.700 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν αξιολογηθεί και 60 από αυτές, από οκτώ χώρες, έχουν προχωρήσει σε γύρους χρηματοδότησης στη SeedBlink. Μεταξύ των μεγαλύτερων κύκλων χρηματοδότησης είναι το FlowX με 1,6 εκατ. ευρώ (γύρος 7,3 εκατ. ευρώ), η Dronamics με 950 χιλ. ευρώ (γύρος 3 εκατ. ευρώ) και το Self-listing SeedBlink με 1,1 εκατ. ευρώ (γύρος 3 εκατ. ευρώ).

Αφού υποστήριξε τις Startups οι οποίες κατάφεραν συγκεντρώσουν 70 εκατ. ευρώ τα πρώτα δυόμισι χρόνια της λειτουργίας της, η SeedBlink στοχεύει να επιταχύνει την ανάπτυξής της στην Ευρώπη για το 2022.

Comments are closed.