Κ. Σκρέκας: Η ελληνική πρόταση για ένα νέο πανευρωπαϊκό μοντέλο ηλεκτρικής ενέργειας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συμμετάσχει στο σημερινό έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες.

Τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου θα παρουσιάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στο έκτακτο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες. Προσερχόμενος στο συμβούλιο ο υπουργός τόνισε: «σήμερα, το συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης ενάντια στον εκβιασμό της Ρωσίας».

«Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσουμε σε έναν κανονισμό που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες όλων των κρατών- μελών, θα μας βοηθήσει να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου και, ως εκ τούτου, να μειώσουμε την εξάρτηση μας από το ρωσικό φυσικό αέριο» προσέθεσε.

«Θα αναλύσουμε την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για έναν μηχανισμό μείωσης της ζήτησης, ο οποίος θα δώσει τα κίνητρα στις βιομηχανίες υψηλής κατανάλωσης ενέργειας να μειώσουν την κατανάλωση τους σε φυσικό αέριο», επισήμανε ο Κ. Σκρέκας και κατέληξε: «Επίσης, θα παρουσιάσουμε την ελληνική πρόταση για ένα νέο πανευρωπαϊκό μοντέλο ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα υπολογίζει καλύτερα το πραγματικό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, αποσυνδέοντας την τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, διασφαλίζοντας έτσι προσιτές τιμές για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Comments are closed.