ΕΕ: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ για την κλιματική αλλαγή

Το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-27» με προϋπολογισμό 3,6 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης:

«Με την έγκριση και την υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»  θέτουμε τις θεμελιώδεις βάσεις για την άμεση αντιμετώπιση πολυδιάστατων κρίσεων όπως οι περιβαλλοντικές που οδηγούν ταυτόχρονα και σε ανθρωπιστικές. Η ανθεκτικότητα σε κρίσεις είναι αυτό που κατά βάση υπολογίσαμε στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου επιχειρησιακού προγράμματος αλλά και αυτό που διέπει οριζόντια την λογική παρέμβασης όλων των αναπτυξιακών μας προγραμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύουμε σημαντικά ποσά από το νέο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» για έργα ενεργειακής απόδοσης, προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακές υποδομές, που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους αρμόδιους φορείς και ειδικά την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ και τον Ειδικό Γραμματέα, Γιώργο Ζερβό, για την άρρηκτη και άρτια συνεργασία μας».

 

Comments are closed.