Α-Μ. Ασημακοπούλου: «Ευθύνη της ΕΕ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ενεργειακή κρίση»

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει άμεσα, με ενότητα και αποτελεσματικότητα.

Την ανάγκη να αντιδράσει άμεσα η ΕΕ, με ενότητα και αποτελεσματικότητα, στην ενεργειακή κρίση, υπογράμμισε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής του ΕΛΛ και εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού αναφέρθηκε «στον δύσκολο χειμώνα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, λόγω των αυξημένων τιμών της ενέργειας και των πρόσφατων απειλών της Ρωσίας για κλείσιμο της παροχής φυσικού αερίου», τόνισε πως «η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει άμεσα, με ενότητα και αποτελεσματικότητα».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναφέρθηκε «στην υιοθέτηση, μεταξύ άλλων, των προτάσεων του έλληνα υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για έναν μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό, που θα αποσυνδέει τις τιμές του φυσικού αερίου από αυτές του ρεύματος, σε συνδυασμό με έναν μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» και «υπενθύμισε και την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη από τον Μάρτιο, για μία πανευρωπαϊκή λύση σε αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ως μία πρόταση που πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση».

Τέλος, η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε: «Φυσικά και ευθύνεται η εισβολή Πούτιν για αυτή την κρίση. Δική μας όμως ευθύνη είναι να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Τώρα και όλοι μαζί. Ας την αναλάβουμε λοιπόν».

Comments are closed.